Home / Algemeen / Van Zetten houdt AFC op de been tegen HHC

Van Zetten houdt AFC op de been tegen HHC

AFC is zaterdagmiddag tegen HHC blijven steken op een 0-0 gelijkspel.

De bezoekers uit Hardenberg hadden in de eerste helft het betere van het spel, maar echt gevaarlijk wisten ze niet te worden. Toch moest Gijs van Zetten een paar keer optreden, maar dat deed de doelman uitstekend. Ook AFC slaagde daar niet echt in en kwam niet veel verder dan een schot in het zijnet van Joël Tillema. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg AFC echter wel de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. De bal ging op de stip na een handsbal van Danny Bouws. Thomas Verhaar schoot het buitenkansje echter naast.

Na rust was het eerst AFC dat wat kansen kreeg, maar de voorzet van Raily Ignacio was net niet op maat voor Tillema. Daarna kreeg HHC grote mogelijkheden. Zo legde Gersom Klok de bal goed breed op Matthijs Hardijk, die vervolgens hard tegen Van Zetten op schoot. Even later trof Hardijk de paal. Ook via Serge Fatima en Jesper Drost ontstonden er mogelijkheden voor HHC, maar Van Zetten hield zijn doel schoon.

Door het gelijkspel moet AFC even een stapje terug doen op de ranglijst en staat het nu op de vierde plek. Het kan echter snel weer terug komen op de tweede plaats, want de Amsterdammers hebben nog twee wedstrijden tegoed ten opzichte van de nummer twee en drie. Om te beginnen wordt komende dinsdag het duel met Rijnsburgse Boys ingehaald.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Jack’s League

Foto’s: Tom Poederbach

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC