Van Zunderdorp naar Las Vegas: bijzonder avontuur voor Rachid Lamalam

Rachid Lamalam is inmiddels sinds 2019 aan HBOK verbonden als assistent-trainer. Binnenkort gaat hij de club echter verlaten, voor een bijzonder avontuur in de Verenigde Staten. Lamalam wordt COO (Chief Operation Officer) bij een grote evenementenhal in Las Vegas.

Hij vertelt hoe hij daar zo terechtkwam: “Tot 2020 heb ik jarenlang voor grote vechtsportorganisaties gewerkt. Nadat ik vertrok bij mijn laatste werkgever heb ik in mijn netwerk aangegeven dat ik beschikbaar was al zzp’er. In mei vorig jaar ging ik voor het eerst om tafel voor deze functie. Ik dacht toen nog dat het over een los evenement ging, maar het bleek echt te gaan over een vaste functie. Ik ga aan de slag bij een evenementenhal in Las Vegas, zo groot als ongeveer tweederde van de RAI. Een hal is compleet gericht op vechtsport, in de andere hallen gebeurt van alles: van tv-opnames, concerten, stand-up’s, beurzen tot presentaties. Ik mag leiding gaan geven aan de productionele invulling daarvan.”

Omdat deze nieuwe functie al een tijdje in de lucht hing, was het zoeken hoe en hoe lang Lamalam betrokken zou blijven bij HBOK. “Begin februari had ik eigenlijk al afscheid genomen van de groep de daarna ben ik voor een paar weken naar Amerika vertrokken. Daarna kwamen we erachter dat ik veel voorbereidingen ook vanuit Nederland kon doen.” Na zijn terugkeer stond hij een duel als toeschouwer langs de lijn bij HBOK, maar dat voelde toch raar: “De rest van de staf vroeg of ik er toch weer bij wilde komen, als ik toch nog in Nederland was. Dus nu ben ik er op zaterdagen gewoon weer bij. En probeer ik mijn steentje bij te dragen. We zijn natuurlijk nog volop in de race voor de titel.”

En die titel moet er komen ook, wat Lamalam betreft. Zijn echte vertrek naar de Verenigde Staten is namelijk al gepland: “De dag na de laatste competitiewedstrijd zit ik in het vliegtuig. Ik zeg altijd dat de nacompetitie ook niet gemaakt is voor Amsterdamse clubs. We moeten het dus gewoon in de competitie beslissen.”

Hij kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging in Las Vegas, maar weet dat er ook een hoop zal veranderen: “Het voetbal is voor mij altijd een manier geweest om mijn hoofd leeg te maken en is echt belangrijk voor me. Niet voor niks ben ik al zo lang actief als assistent-trainer bij verschillende clubs. Ik heb dan ook al even stiekem contact gezocht met de lokale voetbalclub in Las Vegas, om te kijken of ik daar iets kan betekenen.”

Maar eerst dus nog een paar weken HBOK: “Ik ga de club en de mensen natuurlijk enorm missen. Hopelijk kan ik de club achterlaten in de eerste klasse, dat is een mooi niveau voor een club als HBOK.” De assistent-trainer zal niet de enige zijn die afscheid neemt: “Het zou ook een fantastisch afscheid zijn voor onze aanvoerder Tom de Lange, die gaat stoppen met voetballen. Net als vice-aanvoerder Donny Rijnink, die ook gaat stoppen. Hij is nog geblesseerd, maar we hopen hem ook een rol te kunnen geven in de laatste wedstrijd. En ook voor teammanager Jaap Ronday, die ook stopt, hoop ik natuurlijk op een mooi afscheid.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)