Vechtend Arsenal kan nederlaag tegen Zandvoort niet voorkomen

ASV Arsenal is in het duel met SV Zandvoort tegen een onnodige nederlaag aangelopen. De mannen van Imro Wielkens verloren de thuiswedstrijd met 2-3.

Waar de Amsterdammers hadden verwacht dat de tegenstander met drie aanvallers zou spelen, bleek deze voor twee voorhoedespelers te kiezen. Het zorgde ervoor dat Zandvoort aan het begin van het duel veelvuldig een overtal op het middenveld had en Arsenal zoekende was. De bezoekers kwamen via een penalty op een voorsprong, maar nog voor rust zorgde Junior Toretta voor de gelijkmaker.

De gastheer ging dan ook met een goed gevoel de rust in, maar in de tweede helft kwam het opnieuw op een achterstand te staan. Arsenal liep daardoor wederom achter de feiten aan. Opnieuw lukte het echter om op gelijke hoogte te komen. Ditmaal was het Stefan Batista Pereira die de bal binnen werkte. Het gaf Arsenal het zelfvertrouwen om door te gaan en op zoek te gaan naar een voorsprong, maar door balverlies van Toretta was het Zandvoort die de treffer maakte. De derde achterstand kwam Arsenal niet meer te boven.

Wielkens baalde na afloop flink van de nederlaag. De oefenmeester had het gevoel dat er meer in zat voor zijn ploeg. “Het duurde bij ons te lang voordat we vat hadden op hun speelwijze”, liet hij weten. “Het is jammer dat we met een nederlaag uit de winterstop komen. Er is veel werk aan de winkel, al zag ik vandaag ook voldoende positieve dingen. Zo valt onze veerkracht te prijzen.”