Home / slideshow / Vechtend Vlug en Vaardig doet zichzelf in verlenging tekort tegen Voorwaarts Utrecht
Teamfoto Vlug en Vaardig

Vechtend Vlug en Vaardig doet zichzelf in verlenging tekort tegen Voorwaarts Utrecht

Vlug en Vaardig speelt ook aankomend seizoen in de vierde klasse. De vereniging had op basis van de slotfase van het duel meer verdiend, maar kon niet voorkomen dat Voorwaarts Utrecht er met de overwinning vandoor ging.

De thuisploeg was lang in de race voor het kampioenschap, maar verloor het rechtstreekse duel met Real Sranang. Daardoor moest het in de nacompetitie alsnog proberen om de derde klasse te bereiken. Afgelopen weekend won Vlug en Vaardig de eerste wedstrijd tegen VVZ ’49 met 4-1, waardoor het bleef meedoen voor promotie. Een paar dagen later ontving het daardoor op het eigen sportcomplex Voorwaarts Utrecht.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam op naam van de bezoekers te staan, maar vervolgens maakte Vlug en Vaardig het spel. Waar Rachid Moufid na een paar minuten al de openingstreffer leek te maken, was het de keeper van Voorwaarts Utrecht dat goed ingreep. Daardoor bleef de stand gelijk staan. Kort daarna was aan de andere kant van het speelveld een grote kans te zien, maar Ryan van der Raad bleek scherp genoeg te zijn en tikte de bal uit de bovenhoek.

Zo bleef de wedstrijd in de eerste helft heen en weer gaan, waarbij er nog maar weinig grote kansen te zien waren. Vlug en Vaardig en Voorwaarts Utrecht leken dan ook met een gelijke stand de rust in te gaan, maar vlak voor de theepauze moesten de Amsterdammers alsnog een tegentreffer incasseren. De thuisclub leek de bal eerst in de ploeg te hebben, maar verloor deze vervolgens achterin. Een aanvaller van Voorwaarts Utrecht probeerde het eens van afstand en was succesvol in de korte hoek.

Het begin van de tweede helft kenmerkte zich door enkele kansjes voor Voorwaarts Utrecht, waarmee Van der Raad weinig problemen had. Vlug en Vaardig bleef ondertussen rommelig op het middenveld en slaagde er zo niet in om een goede aanval op te zetten. Het gokte daardoor op een lange bal die over de verdediging van Voowaarts Utrecht kon doorschieten, maar vergat daarbij om de doelverdediger van de opponent eens onder vuur te nemen.

Twintig minuten voor tijd was Vlug en Vaardig zeer dichtbij de gelijkmaker. Andy van der Raad kwam alleen voor de keeper de staan en kon vrijuit de hoek uitkiezen. Hij haalde snoeihard uit, maar raakte de bovenkant van de lat. De Amsterdammers leken daarmee beter in de wedstrijd te raken, maar het kreeg een paar minuten later een pijnlijke tik te verwerken. Voorwaarts Utrecht maakte uit een counter de 0-2, waardoor Vlug en Vaardig met nog een kwartier te spelen een lastige slotfase tegemoet ging.

De thuisploeg liet het er echter niet bij zitten en maakte via Regilio Wooding de aansluitingstreffer. Het zorgde voor een opleving. Met wat aanvallende impulsen begon Vlug en Vaardig steeds meer kansen te creëren. Zo schoot Abdelghani Aakouk tegen de keeper aan, scoorde Van der Raad uit buitenspelpositie en schoot Renzo van der Terp laag over de grond naast. Een paar minuten voor tijd leek Vlug en Vaardig alsnog het doelpunt te maken, maar opnieuw vlagde de grensrechter voor buitenspel. De gastheer bleef echter alles op alles zetten en maakte in de laatste secondes een meer dan terechte treffer: 2-2.

In de verlening bleef Vlug en Vaardig het sterke spel doorzetten en kreeg het direct een vrije schietkans. Lars Stofberg mocht op de rand van het zestienmetergebied aanleggen, maar schoot over het doel van de tegenstander. Ondanks het overwicht van Vlug en Vaardig was het Voorwaarts Utrecht dat in de eerste helft van de verlenging op een voorsprong kwam te staan. Na een misverstand in de verdediging kon de aanvaller vrij inkoppen. De nieuwe achterstand kwam Vlug en Vaardig vervolgens niet meer te boven.

Hoofdtrainer Edwin van der Raad zag dat zijn spelers alles gaven in de wedstrijd. “Ik denk dat ze echt hebben gestreden, maar het is natuurlijk zuur dat het seizoen zo eindigt”, liet hij weten. “We hadden meer verdiend gezien ons spel, maar hadden niet het geluk. Er zit niets anders op dan ons weer voor te bereiden op een nieuw seizoen in de vierde klasse.”

Bekijk hier alle uitslagen in de nacompetitie

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)