SCPB
SCPB flikt het weer en wint voor de derde keer op rij. Ze zijn de nieuwe koploper.

Veegpartij tegen SCPB’22 brengt KDO verder in de problemen

De laatste vijf competitie duels leverde KDO een schamele vier punten op en heeft het moeite weg te komen bij de gevaarlijke plekken onderin. Tegen titelkandidaat SCPB’22 ging het flink mis: 1-4. De equipe van trainer-coach Danny Hijzelendoorn mocht na twee gelijke spelen weer een driepunter bijschrijven en deze puntjes kwamen erg gelegen. Grote man aan Badhoevedorpse zijde was Dave Hertog. De spits was goed voor een hattrick. De overige goals kwamen op naam van Diede Mentink en een doelpunt van Mitchel Smits namens KDO.

Een 0-3 voorsprong bij rust zal bij trainer-coach Hijzelendoorn tot enige opluchting hebben gezorgd, het was op het matige grasveld op de Kwakel behelpen. SCPB hadden weliswaar veel balbezit, speelde frivool maar door de omstandigheden kon KDO nog enigzins stand houden. Dave Hertog zorgde voor de 0-1, door een gegeven strafschop te benutten. Voor rust kwam SCPB op 0-2 en dat moet toch als een opluchting gevoeld hebben, Diede Mentink was in dit geval de afmaker. Een tweede doelpunt van Hertog – de 0-3 – zorgde voor een opgewekte stemming bij de gasten.

Dat KDO de 1-3 na rust kon maken was op zich al opmerkelijk. Arbiter Gajadien twijfelde blijkbaar lange tijd, maar kende ook de thuisploeg een penalty toe. Na de tweede poging was het wel raak, Mitchel Smits mocht de felicitaties in ontvangst nemen. Ook na rust werd het voetbal niet heel veel beter op het lastige veld. Toch kwam SCPB al vrij snel in de tweede helft op een 1-4 voorsprong, Hertog was wederom de gevierde man.

“Voor rust werd het verschil gemaakt”, reageerde coach Hijzelendoorn. “Maar liefst elf spelers van mijn selectie kon ik vanwege vakanties niet opstellen. Dat was met name in de breedte voelbaar, met de mannen die er wel stonden konden we prima uit de voeten. Uiteindelijk ging het zondagmiddag, tot mijn opluchting, vrij gemakkelijk. De uitslag had zelfs hoger uit kunnen vallen. Hertog maakte ook nog een vierde, maar die werd – voor mij onduidelijk reden – geannuleerd”.

Naast Sporting Martinus liggen ZSGOWMS en SCPB’22 op koers voor promotie naar de eerste klasse. Het seizoen is nog lang, maar geen van de clubs zal ontkennen niet te spelen voor het kampioenschap in de tweede klasse. Outsider RODA’23 is met het Utrechtse Sporting ’70 wat verder achterop geraakt.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B