Home / Algemeen / Veel goals bij overwinning HBOK bij EDO (3-6)

Veel goals bij overwinning HBOK bij EDO (3-6)

Op het Noordersportpark heeft HBOK een overwinning geboekt op EDO. In Haarlem vielen maar liefst negen goals, maar de Zunderdorpers keerden met de volle buit huiswaarts. HBOK won het uitduel met 3-6, terwijl het in de rust nog tegen een 3-2 achterstand aankeek.

Assistent-trainer Rachid Lamalam zag dat HBOK in de eerste 25 minuten het lastig had. “We hadden een klein probleempje met de opportunistische speelwijze van EDO. Het team van trainer Erik Metgod speelde in een 4-2-4-formatie. Ze speelde alles of niet en we waren zoekende. EDO beschikt over een goed spitsenduo en wij keken tegen 3-1 achterstand aan. Voor rust maakten wij wel de aansluitingstreffer, een echte HBOK-aanval. Het ging over veel schijven, snel en strak.” De openingstreffer van de Zunderdorpers kwam op naam van Dennis Kaars, terwijl Romello Austin de 3-2 maakte.

In de rust was er geen reden tot paniek bij de bezoekers. Lamalan: “We gingen met een goed gevoel de kleedkamer aan, aangezien we net op 3-2 waren gekomen. Vervolgens hebben de spelers elkaar in de ogen gekeken en hebben we een echte teamprestatie neergezet. De tweede helft was het een ouderwetse HBOK-helft. We speelden goed, creëerden veel kansen en wonnen met 3-6.”

De gelijkmaker werd gescoord door Allon Koene, daarna wist Dennis Kaars zijn doelpuntentotaal op negen te zetten door de 3-4 te scoren. Vervolgens maakte Austin de vijfde en zesde goal voor HBOK in het duel. “Achteraf is het jammer dat een goal van Jeffrey Bok werd afgekeurd wegens buitenspel, want het was echt geen buitenspel”, baalde assistent Lamalan. Gezien de mogelijkheden die zijn ploeg kreeg, had de doelpuntenproductie nog opgevoerd kunnen worden. “In de tweede helft deden we het uitstekend, maar zeker ook een compliment aan EDO. Ze maakten het ons lastig in de eerste helft.”

Volgende week is HBOK vrij, de ploeg speelt immers niet meer in de districtsbeker. Over twee weken komt HBOK weer in actie. Dan is het gelijk de derby tegen OSV. Op Sportpark Willem van Schalkwijk wacht dan een mooi affiche,  HBOK is de koploper, OSV de nummer 3. De aftrap is om 14:30.

Bekijk hier de overige uitslagen, standen en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend