Home / Algemeen / Veelbelovende start FC Almere aan nacompetitie
Foto: Herman de Wit

Veelbelovende start FC Almere aan nacompetitie

FC Almere is de route naar de zaterdag eerste klasse goed gestart. De ploeg van Sandor Augustijn won met 1-2 bij Vitesse Delft, dat hierdoor degradeerde. In de volgende ronde komt competitiegenoot Victoria op bezoek.

Beide ploegen gingen zeer aanvallend van start. Thiago Paraiso zag zijn harde schuiver rakelings voorlangs gaan en Almere-doelman Gijs Roelofsen hield zijn ploeg op de been bij kansen voor Maarten Boek en Rick Burgering. De brilstand halverwege was het logische gevolg, al was Paraiso nog dicht bij een openingstreffer. De lat stond deze in de weg.

Vlak na de hervatting kwam Vitesse Delft verrassend aan de leiding via Boek: 1-0. Even later spatte een harde knal van Daan van Houten op de lat uiteen en ook een mogelijkheid van Raymond Gopal ging voor de thuisploeg verloren. FC Almere kon er gebruik van maken dat Vitesse Delft het duel nog niet had beslist. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers op gelijke hoogte dankzij een treffer van Peter van Dongen.

In de slotfase trokken de Almeerders het duel zelfs helemaal naar zich toe. Een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied werd door clubtopscorer Lesley Vlieger binnen geschoten: 1-2. Ondanks verwoede pogingen van Vitesse Delft bleef deze voorsprong op het scorebord staan.

“De ploeg was erg gemotiveerd en vocht zich na de 1-0 achterstand knap terug”, zei een tevreden Augustijn na afloop. “Gezien de gehele wedstrijd was de winst verdiend.” In de halve finale wacht een thuiswedstrijd tegen Victoria. In competitieverband werd twee keer verloren van de Hilversummers.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Verslag en foto’s Herman de Wit