Veerkrachtig DCG overklast Nieuw Utrecht met tien man

Een 1-2 achterstand bij rust en de hele tweede helft met een man minder? Voor dit DCG geen enkel probleem. De ploeg van interim-trainer Brian Veldhuizen overklaste Nieuw Utrecht in de tweede helft met 6-2 en staat daardoor voor het eerst sinds lange tijd weer boven de streep in de zondag tweede klasse B.

Na de wedstrijd leefde er een gevoel dat de Amsterdammers voortaan misschien beter met tien man kunnen beginnen. “Zo’n veerkracht, vol met energie.. We waren enorm getergd en hebben Nieuw Utrecht echt overbluft”, jubelde Veldhuizen. Daar zag het er halverwege niet naar uit. Na een vroege openingstreffer van Achraf Barjiji verzuimde DCG door te pakken en liet het Nieuw Utrecht door twee goals van Omür Arslan aan de leiding komen: 1-2.

Voorafgaand aan het tweede Utrechtse doelpunt – een penalty – ging Anouar Boussatta in de fout en kreeg hij zijn tweede gele kaart te zien. Met een man minder moest Veldhuizen in de rust een paar tactische aanpassingen maken en dat bleek een gouden zet. “We wisten dat we een stap harder moesten lopen. In balbezit waren we dusdanig sterk dat zij hier geen antwoord op hadden. En we waren meedogenloos in de afronding.”

In de 55ste minuut zorgde Bilal Hajoui el Jaafari, in de winterstop teruggekeerd na een kort uitstapje naar FC Uitgeest, voor de gelijkmaker. Tien minuten later bracht Chelton Linger zijn ploeg zelfs aan de leiding. “De 3-2 was echt een knak voor Nieuw Utrecht. Daarna hadden we de controle. We waren scherper, beter in de passing en effectiever in het benutten van onze kansen.” Linger maakte met zijn tweede van de middag aan alle onzekerheid een einde (4-2), waarna rechtsback Ilias Ouabba in de slotfase een uitstekende wedstrijd bekroonde met twee treffers: 6-2.

“We hebben Nieuw Utrecht met een man minder bij de strot gegrepen en overklast”, klonk het enthousiast bij Veldhuizen. Het was niet de eerste keer dat de Amsterdammers in de tweede helft flink op schot waren, na de 6-1 twee weken geleden tegen Vriendenschaar. DCG klom door deze zege naar de veilige tiende plaats. “Als wij dit kunnen blijven opbrengen, ben ik er zeker van dat wij wegblijven uit de gevarenzone.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Bilal Hajoui el Jaafari maakte zijn eerste treffer voor DCG sinds zijn terugkeer in de winter

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG