Veerkrachtig Kadoelen boekt eindelijk eerste driepunter buitenshuis

Kadoelen heeft definitief de sprong naar de middenmoot van de zaterdag derde klasse A gemaakt. De ploeg van interim-trainer Mathijs Nierop won voor het eerst een uitwedstrijd dit seizoen. Sporting Andijk werd na een hectische slotfase met 4-5 verslagen.

Halverwege gingen beide ploegen gelijk op. Twee fouten in de opbouw, van elke kant één, zorgden voor een 1-1 ruststand. Eerst liet Luc Waardenburg de gasten uit Amsterdam beseffen dat scherpte essentieel zou zijn, aan de andere kant onderschepte Mitch van Ankeren de bal om vervolgens de keeper te omspelen voor de gelijkmaker. Meer wilden beide ploegen niet weggeven. Kadoelen was nog even dicht bij een voorsprong, maar een inzet van Jaouad Aarbi werd van de doellijn gehaald.

Na de rust kwam de wedstrijd pas echt los. Kadoelen zocht direct de aanval en dat resulteerde al na vier minuten in de 1-2. Een schot van Landry Monni werd gekraakt, in de rebound schoot Van Ankeren zijn ploeg aan de leiding. De gasten bleven aanvallen en Sporting Andijk had moeite om van eigen helft af te komen. Toen Van Ankeren met het nodige geluk ook voor de 1-3 zorgde, leek dit de bevrijding te zijn. Maar in plaats van het duel uit te spelen en te profiteren van de ruimte die Sporting Andijk achterliet, kwam de thuisploeg via Niels Kos juist terug in de wedstrijd: 2-3.

Hierna volgde een doldwaze periode van 22 minuten inclusief blessuretijd. Vier minuten na de aansluitingstreffer bracht Monni met een individuele actie het verschil weer naar twee doelpunten (2-4). Dit was voor de Andijkers het signaal om alles-of-niets te spelen. Kadoelen werd met de rug tegen de muur gedrukt en kon hier niet onderuit komen. Dat was ook zichtbaar bij de 3-4, waarbij Sergio Vlijter en doelman Mike Oudshoorn de bal niet uit de gevarenzone kregen en Siebren Waardenburg van profiteerde.

Bij een spelhervatting werd zelfs doelman Martijn Wierstra mee naar voren gestuurd. Deze vrije trap viel precies tussen Oudshoorn en de verdediging in, en waar iedereen elkaar aankeek mocht Remko Groot eenvoudig de 4-4 binnen koppen. Een flinke knauw voor de gasten, die zich oprichtten en op veerkracht alsnog winnend van het veld stapten. In de laatste minuut van de officiële speeltijd eindigde een kopbal van Van Ankeren op het scheenbeen van Wierstra, maar in de rebound kon invaller Udo San A Jong vogelvrij de 4-5 binnen schieten.

Voor Kadoelen was het een uitstekende generale voor de derby van Amsterdam-Noord volgende week tegen Buiksloot, dat evenveel punten heeft (dertien) en op de negende plaats staat. Kadoelen staat één plekje lager. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Archieffoto John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)