Veerkrachtig SDZ maakt het in de tweede helft tegen AMVJ waar

Ook de tweede bekerwedstrijd heeft SDZ winnend af kunnen sluiten, op zaterdag werd er met 5-1 gewonnen van AMVJ. Jaap Smeeing nam zijn ploeg in de tweede helft bij de hand en maakte een hattrick.

Bij de ploeg van Kai Meeuwse startte Tim Klaasen-Bos. Hij zou dinsdag in een oefenwedstrijd 70 minuten meedoen, maar wegens een blessure ging dat niet door. SDZ had in de eerste helft de grootste moeite met AMVJ, waar de trainer er wegens werk niet bij kon zijn. AMVJ kwam dan ook op 0-1 voor en had de grotere kansen. In de rust moest er dan ook nodig orde op zaken worden gesteld volgens Meeuwse. Hij wisselde drie spelers, waaronder Smeeing voor Klaasen-Bos en ging van vier verdedigers naar 3 achterin.

Door deze wijziging kantelde de wedstrijd volledig, SDZ creëerde kans op kans en AMVJ kwam niet meer aan bod. Meeuwse vertelde vorige week dat hij blij was met de concurrentiestrijd tussen zijn spitsen. Smeeing leek die strijd vandaag te hebben gewonnen en maakte dus een hattrick.

Volgende week spelen beide ploegen hun laatste poulewedstrijd.

Tekst: Kasper Spruijt