Veerkrachtig TOG in slotfase voorbij Nieuw West United: 2-3

TOG heeft zichzelf afgelopen zondag een goede dienst bewezen door de lastige uitwedstrijd tegen Nieuw West United te winnen. Het team van Leroy Kroese won met 2-3 op een kletsnat Sportpark de Eendracht en heeft zodoende weer aansluiting gevonden bij de concurrentie.

TOG opende het duel sterk en al na 4 minuten moest de Nieuw West United-doelman een schot van Kevin Kroese onschadelijk maken. Aan de andere kant kwam de NWU-spits een teenlengte tekort om TOG-keeper Taskin te verschalken na een strakke voorzet vanaf de rechterflank. Na 25 minuten kwam TOG dan toch op voorsprong, toen een strakke bal voor het doel bij de eerste paal werd ingetikt door Jeffrey van Zwam 0-1. Het spel golfde hierna op en neer, maar vlak voor de rust kreeg TOG een flinke tegenvaller te incasseren toen de scheidsrechter de bal op de penaltystip legde na een ongelukkige actie van Fouad Dahmani. Doelman Taskin had geen antwoord op de onberispelijk ingeschoten strafschop van Omar El Aamrani.

In de tweede helft had TOG het betere van het spel en er ontstonden behoorlijke kansen voor Kroese, Van Zwam en Boston maar zij konden de bal niet de juiste richting geven. Het wachten was echt op een treffer van de bezoekers, deze treffer kwam er ook in de 75e minuut toen Kevin Kroese een corner bij de eerste paal verlengde waarna middenvelder Joshua van Eijbergen de bal in het doel kon glijden. TOG leek de wedstrijd onder controle te hebben en kreeg nog enkele mogelijkheden om het duel in het slot te gooien. Echter vijf minuten voor tijd kwam Nieuw West United toch weer langszij, toen TOG-verdediger Da Costa ongelukkig uitgleed in het eigen strafschopgebied waarna de Nieuw West-spits gemakkelijk kon scoren.

TOG toonde hierna karakter en veerkracht en ging opnieuw op zoek naar de overwinning. Twee minuten voor tijd werd het alsnog beloond, toen Romello Boston een goede actie van invaller Earl Panka werkelijk schitterend af kon ronden. Grote vreugde bij de ploeg, staf en ook bij de doornat geregende supporters die even later de scheidsrechter voor het einde hoorden fluiten. Een toch wel verdiende overwinning zeker gezien het spel van de bezoekers in de tweede helft.

Aanstaande zondag ontvangt TOG het sterke Zwanenburg en gaat Nieuw West United op bezoek bij Swift. Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 3c

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)