Bas Vellema

Vellema keert bij Purmersteijn terug op oude nest

Afgelopen maand kondigde Bas Vellema al zijn afscheid bij ADO’20 aan. De vraag was dan ook waar de 30-jarige speler zijn volgende stappen in het amateurvoetbal ging zetten. Het antwoord volgde snel: Purmersteijn Zaterdag.

Vellema is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen bij ADO’20 en geeft aan het enorm naar zijn zin te hebben op sportpark De Vlotter. Toch begon hij na te denken over zijn toekomst. “Ik ben inmiddels 30, sta op een kruispunt in mijn voetbalcarrière en dus moest ik eens goed nadenken wat ik wilde: een andere club uit de derde divisie, de hoofdklasse of weer terug naar een regionale club.”

“Er waren vooraf een aantal factoren die invloed hadden op mijn keuze hiertussen. Allereerst mocht wat mij betreft de reistijd op wedstrijd dagen wel minder, want zoals we nu met ADO’20 het hele rand doorreizen is echt bizar. Daarnaast kon een trainingsdag in de week minder ook geen kwaad, het thuisfront is namelijk ook heel belangrijk”, vertelt Vellema, die van verschillende clubs aanbiedingen kreeg.

Uiteindelijk viel de keuze op Purmersteijn. Mede doordat Vellema daar nog contacten van zijn eerdere periode bij Purmersteijn Zondag had, maar ook omdat daar een aantal vrienden in de zaterdagselectie spelen. Hij zag Purmersteijn zaterdag als koploper de winterstop in gaan, maar de ploeg van kent momenteel een iets mindere fase. Ook Vellema kijkt daar met de nodige interesse naar. “Als ze promoveren zou het mooi zijn, maar aan de andere kant zie ik het ook zitten als we volgend jaar met een leuk team kampioen kunnen worden.”

Publiekslieveling
Afscheid nemen van ADO’20 was absoluut geen makkelijke keuze voor Vellema. De verdedigend ingestelde speler kende in de vorm van het kampioenschap en de bekerfinale in het eerste seizoen bij de club meteen een van de hoogtepunten. Hij kijkt dan ook met warme gevoelens terug. “Eigenlijk is ADO’20 een soort Purmersteijn, maar net wat groter. Het is een enorm warme club met veel geweldige vrijwilligers. Ook de supporters zijn geweldig.”

ADO’20 staat dit seizoen in de staart van de ranglijst. Toch heeft Vellema alle vertrouwen in de laatste maanden om het zijn tijd bij de club in stijl af te ronden. “Ik raakte een week voor de competitiestart geblesseerd en ben nu eigenlijk pas net weer terug. Ik ben nu hard bezig om topfit te worden en wil daarna alles geven om als team erin te blijven. Dat is ook de enige manier om de mensen te bedanken voor het vertrouwen dat ze mij hebben gegeven”, besluit Vellema, die bij zijn eerstvolgende wedstrijd zijn 100e wedstrijd voor de club kan spelen.

Tekst: Mitch Marinus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)