Velsen simpelweg een maatje te groot voor Zeeburgia

Zondag eersteklasser Zeeburgia heeft niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Velsen. Op bezoek bij de lijstaanvoerder ging de ploeg van Bert Blank kansloos met 4-0 onderuit.

De conclusie na afloop was vrij helder: “Velsen was fysiek veel beter, sterker, ze lopen slimmer. Gewoon een maatje te groot”, oordeelde Blank. De Amsterdammers werden vooral geslacht in luchtduels, want Velsen scoorde liefst drie keer met het hoofd. Een half uur lang kon doelman Gregory Martin een stormloop van de thuisploeg bedwingen totdat hij in de 33ste minuut geklopt werd door een rake kopbal van Patrick Castricum.

De reden dat Zeeburgia weinig in te brengen had, lag aan de fysieke kracht. De ruime periode van drie weken rust komt de Amsterdammers niet heel ongelegen uit. Blank: “Ik moest vijf spelers opstellen met pijntjes die eigenlijk gewoon rust nodig hebben. Sommige jongens lopen een beetje op hun laatste loodjes. En wil je van Velsen winnen, moet iedereen fit zijn.”

Tot overmaat van ramp viel vlak voor rust ook Martin (niet fit) geblesseerd uit en moest de jonge Gino van Luijn (eerstejaars Onder-19) debuteren onder de lat. Op dat moment stond het al 2-0: een hoekschop van Giovanni Dors kwam via Marc Kloosterboer bij Remco van Dam, die eenvoudig binnen kon koppen. “Daar hadden wij geen antwoord op, een fantastisch wapen van ze. Zij hebben ook allemaal mannen van 1,90 of twee meter.”

Uiteindelijk liep de thuisploeg uit naar een overtuigende 4-0 overwinning. Een aanval over diverse schijven werd uiteindelijk door het hoofd van Kloosterboer tot doelpunt gepromoveerd en Zeno van Ooijen liet vlak voor tijd de gehele achterhoede van Zeeburgia zijn hielen zien en schoot kiezelhard raak. De bezoekers waren op dat moment al kansloos tegen “de terechte koploper”.

Ondanks de tweede nederlaag op rij blijven de Amsterdammers vier punten boven de nacompetitiestreep staan. Op 12 mei wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen DSOV. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.