Home / Algemeen / Velsen verrast wisselvallig Hoofddorp in tweede helft

Velsen verrast wisselvallig Hoofddorp in tweede helft

Hoofddorp is de aansluiting met de top-4 van de zondag eerste klasse A kwijtgeraakt. De ploeg van Jethro Abram ging op eigen veld in een niet al te spectaculaire wedstrijd met 0-3 onderuit tegen Velsen.

De Hoofddorpers begonnen sterk aan het duel en kregen binnen een paar minuten twee grote kansen om op voorsprong te komen. Een schot van Sven Wierda werd ternauwernood uit de hoek getikt door doelman Yorinn Albers, terwijl vlak daarna een kopbal van Stefan Smal op de lat eindigde. Na deze veelbelovende openingsfase zakte het tempo in. Beide ploegen creëerden weinig kansen en afgezonderd van een afstandsschot van Hoofddorp-middenvelder Tom Kok, vlak over de kruising, gebeurde er niet veel in de eerste helft.

Na een kwartier in de tweede helft werd Velsen een handje geholpen door Hoofddorp. Een vrije trap van Giovanni Dors leek een makkelijke prooi voor de ervaren doelman Jan Ziere, maar hij liet de bal ongelukkig door zijn handen glippen: 0-1. Ruim tien minuten later kwamen de bezoekers uit Driehuis zelfs aan de leiding. Een overtreding van Gilbert Oord op de rand van het strafschopgebied werd door scheidsrechter Roelof Luinge bestraft met een penalty. Vanaf elf meter maakte Mischa Plug geen fout: 0-2.

In de slotfase probeerde Hoofddorp met een alles-of-niets-offensief een aansluitingstreffer te forceren. Met een extra aanvaller in het veld werd veel druk gezet richting het doel van Velsen. In plaats van de 1-2 profiteerden de gasten juist van de ruimte achter de Hoofddorpse defensie. Patrick Castricum ontdeed zich van zijn directe tegenstander, kreeg een vrije doortocht en schoot de 0-3 langs de uitkomende Ziere.

Door de nederlaag is de ploeg van Jethro Abram naar de negende plek gezakt, met negen punten uit acht duels. Volgende week gaat Hoofddorp op bezoek bij Zaanlandia, dat één punt minder heeft en een plek lager staat. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Minke Wiggerink