Daley Venghaus gaat bij DWS voor plek op het middenveld

Daley Venghaus verruilt De Volewijckers deze zomer voor DWS. Venghaus promoveerde met De Volewijckers naar de derde klasse, maar kiest toch voor een stapje hoger. Meerdere clubs toonden interesse, maar de keuze viel op DWS, dat komend seizoen in de tweede klasse zaterdag speelt.

“Eigenlijk was ik van plan om bij De Volewijckers te blijven, maar toen Patrick (van Leeuwen, trainer DWS red.) me benaderde, begon ik te twijfelen. We zijn toen in gesprek gegaan en dat gesprek heeft me overtuigd”, vertelt Venghaus. Van Leeuwen had zijn huiswerk goed gedaan en dat sprak Venghaus aan: “Patrick wist dat ik in de jeugd bij DWS had gespeeld, dat prikkelde me wel. Daarnaast ben ik eigenlijk een middenvelder, maar heb ik de afgelopen jaren vooral als back gespeeld. Patrick vertelde ook dat ik bij DWS de ruimte krijg om voor een plek op het middenveld te gaan.”

Dus besloot hij uiteindelijk om De Volewijckers achter zich te laten, maar dat doet hij wel met een goed gevoel: “Ik heb er een mooie tijd gehad en dit seizoen was natuurlijk helemaal top met het kampioenschap. Maar dit is een mooi nieuw avontuur. Bovendien is de tweede klasse toch een mooier niveau om je te laten zien dan de derde klasse.”

Venghaus kende al een aantal spelers uit de selectie van DWS en zal na de zomer nog een aantal bekenden tegenkomen. Ook Madjerno Baal, Dwain Nijon, Damiro Spier en Jimmy Chapman maken de overstap van De Volewijckers naar DWS.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)