Verdedigingsduo Justin Nep-Guido Lust (OFC zaterdag) naar IVV

Zondag derdeklasser IVV heeft volgend seizoen de beschikking over het centrale verdedigingsduo van OFC (zaterdag). Justin Nep en Guido Lust zijn de eerste twee spelers van de uit elkaar vallende tweedeklasser die elders onderdak hebben gevonden.

Nee, het is geen package-deal geweest, verzekert Justin Nep. De 25-jarige aanvoerder van de Oostzaners werd drie weken geleden als eerste benaderd door IVV-voorzitter Denis Brouwer. Zijn reactie: ‘er valt altijd te praten’, bleef Nep nog enigszins terughoudend. “Tijdens mijn gesprek met Gerrie (Breugem, red.) kwam hij zelf met de naam van Guido. Ik ga niet zeggen dat hij Guido ook móet nemen, maar twee weken later heb ik Gerrie wel een berichtje gestuurd dat Guido er ook oren naar had.”

De twee stonden open voor een andere club omdat het vriendenelftal van OFC na de degradatie uit de tweede klasse A uit elkaar valt. “Het is een mislukt seizoen geworden, helaas. Heel wat spelers gaan weg. Iedereen heeft iets van: het is mooi geweest, tijd voor iets nieuws. Even zonder elkaar, met anderen voetballen. Misschien dat het wel goed is en dan, wie weet, over een paar jaar weer bij elkaar komen.”

Het ‘nieuws’ heeft Nep in IVV gevonden, alhoewel hij daar niet onbekend binnen komt omdat de mandekker al een aantal spelers kent. “Ze hebben best een jong team. Ik hoop iets te kunnen toevoegen, een beetje ervaring. Hopelijk promoveren ze nog naar de tweede klasse. Dat zou helemaal mooi zijn.” Wel zal hij straks de concurrentiestrijd moeten aangaan met zijn huidige kompaan Lust. “Straks op de training nog even een schoppie op de knie of enkel, dan is hij de eerste periode uitgeschakeld. Dat maakt het voor mij iets makkelijker”, lacht Nep.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)