Verdiende zege voor Taba op ROAC: 5-2

Zondagmiddag kreeg Taba bezoek van het gedegradeerde ROAC. Aan de aftrap verschenen twee ploegen die zin hadden om te voetballen.

Taba begon sterk aan de wedstrijd. Toch waren het de bezoekers die de eerste 2 grote kansen opeisten. ROAC liet Taba komen en kreeg vanuit de omschakeling en een ingooi twee 1 op 1 kansen. Beide werden gepareerd door de keeper Jari Bakx. Taba liet zich echter niet uit het veld slaan door deze 2 mogelijkheden van de tegenstander en bleef dominant doorvoetballen.

Duko de Vries opende de score voor de thuisploeg door de bal na een prachtige solo hard tegen de touwen te schieten, 1-0. De twee treffer van Taba liet niet lang op zich wachten. De goal viel op curieuze wijze. Op het naastgelegen veld werd gefloten, maar een speler van ROAC dacht dat het fluitsignaal op het eerste veld plaatsvond. Hij ving de bal met beide handen in het strafschopgebied en de scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Gilbert Oord schoot de penalty goed in en verdubbelde zo de voorsprong voor Taba.

Na deze snelle doelpunten bleef Taba overal op het veld de voetballende oplossing zoeken. Dat ging meestal goed, maar niet altijd. En dat werd afgestraft. Na een ongelukkige inspeelpass op kniehoogte door Jari Bakx wist ROAC de bal te bemachtigen rond de zestien van Taba. Een pass later lag de bal in de goal, 2-1.

Ondanks het tegendoelpunt bleef Taba voetballen. ROAC had hier geen antwoord op en besloot daarom verder in te zakken. Er was hierdoor weinig ruimte op de helft van ROAC en het combineren werd lastiger. Toch wist Gilbert Oord, met een prachtige pass over 40 meter, Luigi Zottoli te vinden. Zottoli wist de bal elegant over de keeper heen te koppen. Met deze goal werd de voorsprong weer naar 2 doelpunten vergroot.

Na de rust kwam zowel Taba als ROAC scherp uit de kleedkamer. Beide ploegen werden feller in de duels en ROAC wist steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen. Na een snelle aanval over de linkerflank van ROAC werd de bal voorgezet. De bal werd doorgekopt richting de tweede paal en vervolgens goed ingekopt. De bal belandde achter de keeper en hierdoor gingen de bezoekers er toch weer in geloven. Deze hoop was echter van korte duur, want enkele minuten later werd Duko de Vries diep gestuurd. Na een mooie actie wist hij de ingevallen Danilo Griffioen te vinden die de kans beheerst afmaakte.

Taba kreeg nog enkele kansen, maar slaagde er steeds niet in de score te vergroten. Uiteindelijk was het David Schrijver die de laatste goal van de middag maakte. Duko de Vries won het duel van zijn directe tegenstander met een fraaie schouderduw. Hij hield goed het overzicht en wist de mee opgekomen David Schrijver te bereiken die de bal goed inschoot. Niet veel later floot de scheidsrechter de wedstrijd af en kon Taba de 3 punten bijschrijven.

Volgende week zal Taba een wedstrijd gaan spelen tegen DIOS in Nieuw-Vennep. De ploeg heeft 3 punten uit 2 wedstrijden en zal gretig zijn het succes van dit weekend voort te zetten (0-5). Het is aan Taba om deze heren weer met beide benen op de grond te krijgen. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3c

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)