Home / Algemeen / Verdienstelijk gelijkspel voor ZOB bij Forum Sport

Verdienstelijk gelijkspel voor ZOB bij Forum Sport

Uit bij Forum Sport in Voorburg heeft ZOB een verdienstelijk gelijkspel behaald. De ploeg van trainer Mohad Zaoudi is goed op weg zich te herstellen, de blessurelijst wordt steeds kleiner. Zaterdag miste de trainer nog drie spelers. Forum Sport staat (en stond) 4 punten boven ZOB. Door de vele blessure’s mist de ploeg nog het juiste ritme, zo zzijn er nog te weinig automatisme aanwezig in het team.

Het eerste gevaarlijke moment kwam van de kant van ZOB. Yassin El Yaakoubi wist in scoringspositie, maar zijn lage inzet kon tot hoekschop worden verwerkt. Beide ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd, er werden maar weinig kansen gecreëerd voor beide doelen. In de slotfase van de eerste helft kwamen beide ploegen een keer gevaarlijk door, Dennis Jansen schoot vanuit kansrijke positie maar net naast. Een minuut later werd een vrije trap van Forum Sport door doelman Danny Been knap over de lat gewerkt.

De tweede helft leek slecht te beginnen voor ZOB. In een duel trak verdediger Rowin Mol de spits naar beneden, doorgebroken speler dus rood besloot de scheidsrechter. Op advies van assistent-scheidsrechter Cor Kuiper, die eerder buitenspel had geconstateerd, kon Mol blijven staan en werd de rode kaart ingetrokken. Ook in de tweede helft wisten beide ploegen maar weinig kansen creëren. In minuut 66 werd een vrije trap van Forum Sport goed ingekopt door de spits, maar opnieuw wist doelman Been knap redding te brengen.

Een kwartier voor tijd kreeg ZOB een vrije  trap op de hoek van de zestienmeter, de inzet van Colin Coenderman werd door de doelman uit de hoek gestompt. Minuut 80 kwam de bal uit de kluts bij de geheel vrijstaande spits van Forum Sport die de bal hoog over schiet. Minuten later passeerde Yassin El Yakoubi zijn tegenstander, maar deze maakt een overtreding en kan met een tweede gele kaart gaan douchen. De tijd is echter te kort voor ZOB om tegen tien man nog te profiteren.

Gezien het spelbeeld van de wedstrijd een terechte uitslag. Aanstaande zaterdag speelt ZOB tegen Die Haghe. Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de zaterdag eerste klasse.

Bron: Jan van der Molen

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
ZOB