Home / slideshow / Verdonkschot verlengt bij FC Aalsmeer: “Veel rek in deze spelersgroep”

Verdonkschot verlengt bij FC Aalsmeer: “Veel rek in deze spelersgroep”

FC Aalsmeer gaat een jaar langer door met Ted Verdonkschot. De tweedeklasser is zeer tevreden over het werk van de oefenmeester en hoopt samen met Verdonkschot voor promotie te strijden. “Die kwaliteiten zitten absoluut in deze groep”, benadrukt de hoofdtrainer.

Verdonkschot staat sinds dit seizoen voor de groep. Waar FC Aalsmeer in de openingsfase van het seizoen punten verloor tegen Arsenal (0-0), Marken (3-0 nederlaag) en AMVJ (1-1), begon het daarna te lopen. Met vier overwinningen op een rij doet de vereniging mee voor de bovenste plaatsen. “De club en ik zijn dan ook wederzijds tevreden over het momenteel gaat en willen deze lijn aankomend seizoen graag voortzetten.”

De oefenmeester baalde in de eerste duels van het seizoen dat zijn ploeg onnodig punten verloor, maar raakte in die periode nooit in paniek. “Het was voor de groep en mij simpelweg even wennen. Dat is niets vreemds, want dat is altijd bij een nieuwe club. Bovendien kregen we te maken met blessures, waardoor we creatief moesten zijn met onze opstelling. De laatste weken kregen we het gelukkig steeds beter op de rit en lieten we zien waartoe we in staat zijn.”

Het was voor Verdonkschot daarom duidelijk dat hij graag bij de club door wil. De trainer was dan ook blij dat FC Aalsmeer hetzelfde wilde. “Vooral de energie die deze groep uitstraalt, overtuigt me ervan om mijn tweede jaar in te gaan. We spelen leuk, aanvallend voetbal en combineren dit ook nog eens met goede resultaten. Persoonlijk heb ik het gevoel dat er nog veel rek in deze spelersgroep zit, waardoor ik denk dat we de komende periode stappen gaan maken. Daarnaast heb ik een geweldige klik met mijn gehele staf.”

Met HBOK, Waterwijk en Arsenal lijkt FC Aalsmeer een aantal geduchte tegenstanders te hebben. Verdonkschot heeft respect voor de clubs, maar is allerminst bang. “We hebben alles nog in eigen hand. HBOK en Waterwijk moeten we nog twee keer krijgen, waardoor het lastig is om te zeggen hoe de onderlinge verhoudingen liggen. Als FC Aalsmeer moeten we in deze competitie echter voor promotie strijden en dan zien we wel waar we aan het einde van het seizoen staan.”

Voordat het zover is, vindt Verdonkschot dat zijn ploeg zich nog in diverse onderdelen kan verbeteren. Zo is de trainer van mening dat zijn ploeg in sommige wedstrijden een hoger baltempo kan hanteren. “Daarnaast moeten we leren dat we bij een achterstand niet te snel op zoek moeten gaan naar de gelijkmaker. Dan loop je het risico dat de tegenstander je met een counter nog meer pijn kan doen. Het is mooi om te zien dat iedereen zich binnen het team wil verbeteren.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Clubwebsite FC Aalsmeer

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)