Verhoeven (De Dijk): “Stoppen heeft niets met situatie bij De Dijk te maken”

Doelman Jeroen Verhoeven heeft besloten per direct zijn contract bij De Dijk te laten ontbinden. Per 1 december (vrijdag) is hij niet meer aan de club verbonden. “Een samenloop van omstandigheden” ligt de doelman zijn besluit toe.

“Aanhoudende blessures” stelt Verhoeven op zijn eigen website. Begin deze maand (4 november) liet Verhoeven het duel met Rijnsburgse Boys schieten vanwege een schouderblessure. “Ik heb toen besloten om het twee weken aan te kijken. Ik heb een injectie gehad en pas na twaalf dagen zou ik eventueel resultaat zien. Dat is niet gelukt. Mijn fysiotherapeut zei dat als ik door zou gaan ik alles af kon scheuren en dan zou ik er een jaar uit zijn. Dat is het me niet waard.”

 

De blessure van Verhoeven speelde dus al voordat de onrust bij De Dijk begon. “Het is een samenloop van omstandigheden. Mijn keuze stond al vast toen ik merkte dat mijn lichaam niet mee wilde werken. Het lichaam zegt gewoon stop. Dat het nu zo samen valt met de vervelende situatie bij De Dijk is echt puur toeval. Ik snap dat mensen denken dat ik daarom gestopt ben, maar dat is dus echt niet het geval.”

De doelman die uitkwam voor BFC, Ajax, RKC , FC Volendam, FC Utrecht en De Dijk, gat zich nu richten op een maatschappelijke carrière. “Ik ga mijn jeugdvriend Hayler Tamboer (voormalig speler van Ajax en Go Ahead Eagles, red.) helpen met een Sociaal en Maatschappelijk project: Indoorspeeltuin plezier. Ik zal me vooral bezighouden met het zoeken van werkplekken voor jongeren met autisme of een ontwikkelingsstoornis. Omdat er vanuit de Overheid te weinig geld is gaan we dat nu zelf opzetten. Ik hoop zo wat terug te kunnen doen voor de maatschappij.”

Foto Rob Lezer: Verhoeven eerder dit seizoen tegen zijn oude club FC Volendam

Aan een indrukwekkende loopbaan komt dus nu definitief een einde. “Het is echt klaar. Ik heb twintig jaar op het veld gestaan en heb een schitterende carrière gehad. “ Verhoeven werd kampioen met Volendam van de Jupiler league en promoveerde een keer via de nacompetitie naar de eredivisie. Met Ajax werd hij ondermeer twee keer landskampioen, won hij de beker en de Johan Cruijff Schaal. Met FC Utrecht haalde hij Europees voetbal en met De Dijk werd hij vorig seizoen kampioen van de Derde Divisie. “Een prachtige lijst. Ik denk dat menig voetballer daar jaloers op zal zijn.”

Bang voor het zwarte gat is ‘De beer van Bussum’ niet. “Ik stap gelijk in iets nieuws dus ik denk niet dat ik het voetbal ga missen, maar je weet het natuurlijk nooit. Ik heb dit ook nog nooit meegemaakt.”

Foto boven Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!