Verliezend DVVA kan geen vuist maken tegen FC Zaandam

DVVA is op bezoek bij FC Zaandam tegen een ruime nederlaag aangelopen. De Amsterdamse vereniging ging met 4-1 onderuit.

De ploeg van Lex van der Horst kwam matig uit de startblokken en had de pech dat het al snel op een achterstand kwam te staan dankzij een goal van Zino Hartgers. Vervolgens probeerde DVVA in het eigen ritme te komen, maar dat kreeg het niet voor elkaar. Vlak voor rust maakte FC Zaandam ook nog eens de tweede treffer, het was David Zwiebel die de 2-0 binnen kopte. Daardoor wisten de bezoekers dat er in de tweede helft iets moest veranderen om het duel om te draaien.

Ook in de tweede helft hadden de spelers van DVVA echter moeite om tegenstand te bieden. Razendsnel kwam FC Zaandam op een 3-0 voorsprong te staan, via wederom Hartgers, waarna het geloof weg raakte. Via Lennart Bril lukte het nog wel om de aansluitingstreffer te maken, maar het zorgde niet voor veel verandering. Aan het einde van het duel dacht Jouke Spanninga de scheidsrechter te horen fluiten, waardoor hij de bal in het strafschopgebied in zijn handen pakte. Het zorgde voor een penalty, die door Seiffedine El Abid werd benut. Daarom kwam de 4-1 eindstand op het scorebord.

“Het was misschien wel de matigste wedstrijd van het seizoen van onze kant”, vertelde Van der Horst na het duel. “Vanaf de eerste minuut liep het niet bij ons en helaas hebben we dat niet meer kunnen omdraaien. We moeten ons echter weer snel herpakken.”