Home / Derde Divisie zondag / Verliezend OFC geeft florissante voorsprong in laatste half uur weg
OFC - Groene Ster

Verliezend OFC geeft florissante voorsprong in laatste half uur weg

OFC heeft zijn eerste competitienederlaag van het seizoen geleden. In een thuisduel tegen Groene Ster stonden de Oostzaanders met 2-0 voor, maar gedurende het laatste half uur behaalden de bezoekers alsnog een overwinning.

Het team van hoofdcoach Roy van der Mije ging geen eenvoudige wedstrijd tegemoet. Groene Ster staat bekend als een team dat met veel opportunisme en strijd de wedstrijd ingaat. Met lange ballen op de sterke aanvallers probeert het team vervolgens door te voetballen. Het systeem was tegen OFC niet anders. De thuisploeg wist de linies echter uitstekend gesloten te houden, waardoor het sporadisch een kans weggaf. Aan de andere kant was het in de eerste helft eenmaal raak. Niels Springer ontving een diepe bal, die hij voorgaf op zijn ploeggenoot Bilal el Amrani. De voetballer schoot beheerst raak, waardoor OFC met een 1-0 voorsprong ging rusten.

Vlak na de rust maakte de gastheer zelfs het tweede doelpunt van de wedstrijd. Na een snelle verovering van de bal kwam deze terecht bij Niels Butter. Hij gaf een hoge voorzet op El Amrani, die voor de tweede keer in het duel raakschoot. Ondanks het mindere spel van OFC stond het dus op een florissante voorsprong, maar die gaf het in het laatste half uur alsnog weg. OFC kreeg steeds meer moeite met het spel van Groene Ster en zag een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer op het scorebord verschijnen. Een paar minuten voor het einde was het Groene Ster dat door een verdwaald schot, dat van richting werd veranderd, op een gelijke stand kwam. Als klap op de vuurpijl maakten de Limburgers in de laatste secondes van de wedstrijd ook nog de 2-3, waardoor OFC met een flinke kater naar huis ging.

“Het was zeker geen goede wedstrijd van onze kant, al hadden we deze wél onder controle”, reageerde Van der Mije na afloop van het verloren duel. “In de laatste fase zijn we echter door de ondergrens gezakt, waardoor we de voorsprong uit handen gaven. Dat is zuur en mag simpelweg niet gebeuren, want je moet de wedstrijd dan sneller op slot gooien.” Komend weekend neemt OFC het op tegen DEM, al wacht eerst nog DOS Kampen voor de KNVB Beker.

Tekst: Jordi Smit
Foto: John Beckman. Bekijk hier meer foto’s van John.

Send this to a friend