Home / slideshow / Vermakelijk duel tussen RODA ’23 en ZSGOWMS eindigt onbeslist

Vermakelijk duel tussen RODA ’23 en ZSGOWMS eindigt onbeslist

Voor de neutrale kijkers was het op Sportpark Bovenkerk genieten geblazen. De zon scheen, het kwik tikte 20 graden aan en de wedstrijd tussen RODA ‘23 en ZSGOWMS was zeer plezierig om naar te kijken. Echter stond er meer dan 2 uur na de aftrap geen winnaar op het veld, want de wedstrijd eindigde in 2 tegen 2.

De spelers betraden het speelveld door de groene rook van de toegewijde RODA ‘23-supporters, want er stond een topwedstrijd op het programma in de zondag tweede klasse B. ZSGOWMS verscheen als koploper aan de aftrap, terwijl de thuisploeg de derde plek bezette. In het eerste kwartier kregen beide ploegen een mogelijkheid, zo kreeg Milan Egberts een kopkans. Terwijl Kursat Cil mocht aanleggen voor een vrije trap. Dat leverde nog geen goals op.

Een diepe bal van RODA ‘23 kwam voor ZSGOWMS net niet lekker uit. Doelman Tamba dos Santos kwam wel uit, maar hij ging de bal niet in het strafschopgebied vangen, er zat te weinig vaart in. Daarom moest hij redding brengen met het hoofd. Hierdoor werd de bal in de voeten van Miguel van Duin geschoven, die gelijk uithaalde. De terugtrekkende keeper kreeg er nog wel een handje tegen aan, alleen viel het leer voor de voeten van Douwe Leenders. Hij wist wel raad met de mogelijkheid en schoot de openingstreffer binnen: 1-0.

ZSGOWMS is een ploeg met veel kwaliteit, alleen kwam dat in de eerste helft niet tot uitdrukking. De ploeg wist elkaar goed te vinden, behalve in de eindpass. Ook bleef RODA ‘23 vol beleving spelen, op de juiste momenten werd er druk gezet. Zo passeerde ZSGOWMS-aanvaller Gregory Nelson meerdere tegenstanders, alleen kwam er geen gevolg uit de aanval. Wel wist ZSGOWMS een hoekschop tot goal te converteren. Met het nodige fortuin verdween wel, want via twee RODA-spelers rolde de bal in het Bovenkerkse doel.

De tweede helft ging op dezelfde voet door. Nog steeds een hard werkend RODA, terwijl ZSGOWMS daar onderuit voetbalde. Een vrije trap van de bezoekers leek richting de kruising te vliegen, maar keeper Jordi Bungener kreeg er zijn hand nog tegen aan. Echter kwam hij ongelukkig terecht bij zijn landing. Trainer Bnar Tofeek was genoodzaakt om een wissel toe te passen, nu nam Lars van Oerle plaats onder de lat. Na de wedstrijd had Bungener een reusachtig ei op z’n arm. Hopelijk gaat het snel beter.

Beide ploegen begonnen meer ruimte weg te geven, want er werd steeds meer risico genomen. ZSGOWMS-spelers ondernamen risicovollere acties, terwijl ook RODA ‘23 riskanter opereerde. Een schot van Nelson werd verwerkt tot corner door invaller Van Oerale. Echter was de hoekschop wel raak. Kursat Cil trapte en Nelson kopte hard binnen: 1-2. De ontlading was groot, spelers vlogen elkaar in de armen en vierden het feestje. Ondertussen tikte de klok door en ging de thuisploeg alles of niets spelen. Het spel golfde op en neer, maar Dos Santos kwam uit. Alleen deed hij dit maar half, waardoor Milan Egberts met een leep balletje wist te scoren: 2-2! Gezien het spelbeeld een terechte uitslag, waarmee allebei de trainers ook konden leven.

Omdat SCPB ’22 verloor gaat ZSGOWMS nu alleen aan kop, beide ploegen treffen elkaar volgende week. RODA ’23 gaat op bezoek bij Altior. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Bekijk hier alle foto’s van Jos Spitteler

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)