Vermakelijke topper tussen De Meer en IVV eindigt onbeslist

Donderdagavond streden De Meer en IVV in een rechtstreeks duel om de periodetitel. Wie het duel zou winnen, zou ook de periodetitel winnen. Maar na 90 minuten was de stand 1-1 en dus valt de beslissing volgende week pas.

Na een kleine tien minuten ontstond de eerste kans voor De Meer. Rivaldo Blijd ging er vandoor en kon Dennis Trefilov bedienen. Doelman Mitchell Dijkstra tikte de inzet van de spits over. Een paar minuten later kreeg ook IVV zijn eerste mogelijkheid. Alex Treuren gaf de bal goed op Daniël Schermer, die op doel kon schieten. Dion Boonstra stond even uit positie, maar was op tijd om de poging onschadelijk te maken. Daarna was het weer de beurt aan De Meer en was het raak. Na een aanval over rechts rondde Boris Santen het af. Hoewel IVV het betere van het spel had, was het de thuisploeg die voor rust nog een paar goede mogelijkheden kreeg. Boris Santen had nog twee goede mogelijkheden en ook Trefilov had van dichtbij kunnen scoren. Tussendoor waren de bezoekers nog gevaarlijk geweest uit een vrije trap, maar met een 1-0 stand werden de kleedkamers opgezocht.
In de tweede helft werd er wat minder gevoetbald, maar was er vooral veel strijd aan beide kanten. IVV moest op jacht naar de gelijkmaker, De Meer wilde de voorsprong vasthouden en indien mogelijk uitbreiden. Het tempo van de wedstrijd bleef hoog en het hoge drukzetten zorgde ervoor dat het team van Stan Bijl geregeld gevaarlijk kond worden in de omschakeling. Zo ontstonden er in de tweede helft wederom een aantal kansen voor Trefilov, maar tot scoren kwam hij dit duel niet. Ongeveer een kwartier voor tijd was het wel raak aan de andere kant. IVV kreeg een vrije trap op een mooie plek en die werd door Boonstra niet goed verwerkt. De bal bleef hangen, waarna Dylan van Os er in een melee van spelers 1-1 van maakte.
Zo werd het nog een spannende slotfase. Met invaller Ruben Adney werd IVV nog een aantal keer gevaarlijk. In de slotminuut werd nog een voorzichtige poging gedaan om een penalty te versieren, maar Adney struikelde toch echt over zijn eigen voeten. Het bleef dus bij 1-1, waardoor het duel DWS – De Meer volgende week donderdag de beslissing zal vormen. Als De Meer minimaal een punt pakt, wint het de periodetitel. Bij een nederlaag gaat de periodetitel op doelsaldo naar IVV.