Home / Algemeen / Vermoeid en gehavend Sporting Martinus wint alsnog in Soest
Winst, maar met een kritische noot bij Martinus

Vermoeid en gehavend Sporting Martinus wint alsnog in Soest

Coach Tom Verhoek was na de wedstrijd tegen SO Soest in de gelijknamige plaats niet tevreden over het spel van zijn Sporting Martinus, maar wel over de mentale manier waarop zijn ploeg toch de winst pakte (0-2).

„We hebben echt niet goed gespeeld, maar dit was de overwinning van arbeid en teambuilding van de groep”, zei Verhoek. „Hoewel we eigenlijk 90 minuten de mindere partij waren, konden we toch doorgaan door gedisciplineerd te spelen. Het was onze slechtste wedstrijd van het seizoen.”

Vermoeid en gehavend Martinus cijfermatig prima, voetballend mager

Dat Sporting Martinus dan toch de overwinning pakt en een tweede plek bezit is razend knap, voor de promovendus in de tweede klasse. “We hebben zondagmiddag slecht gespeeld, dat zei ik ook in mijn laatste toespraak tegen de jongens”, aldus Verhoek. „In balbezit waren we niet goed, in balbezit van de tegenstander was het wel redelijk. We hebben heel weinig kansen weggegeven en zelf kansen gehad.”

Twee oplevingen leverde de volle buit op. Martijn Guitink, goed op dreef qua score, maakte na de twee wissels de 0-1 voor Martinus in de eerste helft. Dat de keeper van SO Soest opzichtig in de fout ging deerde niemand uit Amstelveen. Anthony Dean mocht in de laatste minuten van de officiele speeltijd – op aangeven van Broos Krijger – de 0-2 tegen de touwen schieten.

Teveel gekregen

“Ik denk uiteindelijk dat wij vandaag drie punten teveel hebben gekregen, zei Verhoek eerlijk. Iedereen, de spelers en stafleden, wil graag op dinsdag inhoudelijk kunnen trainen. Afgelopen dinsdag hebben wij na de training met zijn allen bij elkaar gezeten. DCG (vorige week zondag, red) was intensief en pittig. Afgelopen dinsdag begreep bijna niemand mijn zorgen. Maar misschien na vandaag wel, doceerde Verhoek zorgvuldig.”

“En ja heel eerlijk, bijna niemand van mijn groep is tweede klasse niveau gewend. Dinsdag was de belastbaarheid daarom zeer laag. Zondagmiddag vallen binnen 25 minuten – in de eerste helft – twee spelers uit en kunnen na 60 minuten 4-5 spelers eigenlijk niet meer verder. Dus, zijn wij klaar voor het linkerrijtje in de 2e klasse, stelde Verhoek zichzelf de vraag? Als je mij het nu vraagt, denk ik van niet. Maar misschien zijn er na zondagmiddag een aantal spelers wakker geschud.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)