Verrassende nederlaag voor AFC tegen laagvlieger GVVV

AFC is op eigen veld verrassend onderuit gegaan tegen GVVV. De ploeg uit Veenendaal bezet op dit moment de zeventiende plek in de Jacks League en was dus meer dan blij met de 0-3 zege in Amsterdam.

In de eerste helft waren de beste kansen voor de Amsterdammers. Doelman Jan van Willige greep een paar keer goed in bij kansen voor Thomas Verhaar en Raily Ignacio. Met name Verhaar was gevaarlijk en kwam na een klein half uur zelfs één op één met de doelman te staan, maar kwam Van Willige als winnaar uit de bus. Zo hield hij zijn ploeg tot de rust op de been en dat bleek achteraf cruciaal te zijn.

Op driekwart van de wedstrijd was het opeens GVV dat op voorsprong kwam. Na een goede voorzet van Byron Burgering maakte Adham el Idrissi de 0-1. Even later waren de rollen omgedraaid en maakte Burgering op aangeven van El Idrissi de 0-2. Het slotakkoord was een paar minuten voor tijd voor Lars ten Tije: 0-3.

Het seizoen voor AFC lijkt als een nachtkaars uit te gaan. De ploeg was al een tijdje afgehaakt in de titelstrijd, maar zakt de laatste weken verder op de ranglijst. AFC staat nu zesde en treft volgende week Noordwijk, dat slechts een puntje minder heeft. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Jacks League

Archieffoto: Tom Poederbach