Verrassende nederlaag voor RODA ’23 tegen FC Jeugd

In de strijd om een nacompetitieplek heeft RODA ’23 zichzelf zondag een slechte dienst bewezen. Het ging verrassend onderuit tegen hekkensluiter FC Jeugd.

Al na 6 minuten stond de 0-1 eindstand op het scorebord. De ervaren Ahmet Kiliç had de score geopend voor de ploeg uit Ede. RODA ’23 kreeg in de omschakeling meerdere mogelijkheden op de 1-1, maar wist niet op gelijke hoogte te komen. Na een half uur leek het zelfs even 0-2 te worden, maar de goal van Mustafa Tirgil werd afgekeurd vanwege buitenspel.

In de tweede helft zette RODA ’23 de tegenstander flink onder druk, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Er kwam behoorlijk wat blessuretijd bij, maar ook daarin slaagde ploeg uit Amstelveen er niet in om te scoren. Daarmee lijkt het seizoen erop te zitten voor RODA ’23. Voor FC Jeugd is er plotseling weer een kans om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Het staat slechts één punt achter op Nieuw Utrecht.