Home / Algemeen / Verrassende nederlaag Wartburgia bij SCW

Verrassende nederlaag Wartburgia bij SCW

Een stralende middag met veel publiek voor de wedstrijd tussen twee ploegen die aanvankelijk beiden willen aanvallen: SCW en Wartburgia.

Wartburgia speelde wat verzorgder, maar het was de thuisclub die met een uiterste krachtinspanning de bal binnen hield, voorzette en goed afrondde via Jef de Vilder: 1-0 voor SCW in de 20ste minuut. Door een aantal blessures stonden wat spelers van Wartburgia niet op hun eigen positie en het leek alsof er daardoor wat zand in de normaal zo soepel draaiende voetbalmachine kwam. Zeker toen SCW bij een snelle uitval over links dreigend werd. Na een half uur legde Tijn Schoof twee Wartburgia verdedigers in de luren en schoot vanuit een moeilijke hoek heel knap de 2-0 binnen. Werk aan de winkel dus voor titelkandidaat Wartburgia. Er werd keihard gezwoegd in de hitte, maar het wilde maar niet sprankelen.. Jesse Bolle scoorde weliswaar uit een scrimmage, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt wegens eerder gezien buitenspel af. Een paar minuten later was het toch raak en bracht Menno Bosch via de lat de stand op 2-1. Een ruststand die veel belooft voor de tweede helft. 

Wartburgia schoot furieus uit de startblokken en kwam een paar keer sterk door via de vleugels. Een voorzet van Melvin Akkerman bereikte spits Daan Tuerlings net niet en een prachtige pass van Jacco Fijnheer werd door diezelfde Akkerman net over gelobt. Daarna werd weliswaar de omsingeling door Wartburgia ingezet en heerste middenvelder Daan van Dijk, maar echt gevaarlijk wilde het maar niet worden voor de goal van de club uit Rijsenhout. Tegelijkertijd was het oppassen geblazen voor de uitvallen van de SCW en hoewel optisch Wartburgia de betere ploeg is, zag je dat niet terug in de scoringskansen. Pas in de 75e minuut kopte Armanda Cuvalaj op de lat; maar verder werden vrijwel alle halve kansen en schoten geblokt door het inmiddels massaal verdedigende SCW. Hoewel Wartburgia er alles aan deed om de gelijkmaker te forceren, druppelde het geloof langzaam weg. Ondanks bijna 10 minuten extra tijd vanwege een langdurige blessure bij SCW lukte het de ploeg van Hans Schakel uiteindelijk niet om op gelijke hoogte te komen. Een onverwachte, maar niet onverdiende nederlaag tegen een voor elke bal vechtend SCW. 

Het zorgt ervoor dat Wartburgia Buitenboys weer wat verder weg ziet lopen. De koploper won namelijk wel. Volgende week een topper voor Wartburgia, want het ontvangt dan nummer 3 EVC. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

Tekst en foto’s: Frank van Paridon

Send this to a friend