Verrassende zege voor OSV op koploper Jong Holland

OSV heeft zaterdagmiddag een verrassende zege geboekt. Koploper Jong Holland werd met 3-1 verslagen.

Tot vreugde van trainer Maurice Renger uiteraard: “We hebben het als groep goed gedaan. Afgelopen week hebben we goede afspraken gemaakt en dat heeft geleid tot deze zege op de nummer 1.”

Er was afgesproken om het spel compact te houden en op de juiste momenten druk te zetten op de bal. In een moment van onoplettendheid ging dat mis en dat strafte Jong Holland meteen af. Sam de Kamer maakte de 0-1.

“Dat was een wake-up call. We hebben in de rust ook gezegd dat we het verder prima hadden gedaan en op zoek moesten naar de goal”, aldus Renger. En die vielen na rust dus ook, maar liefst drie stuks. Achter de verdediging van de Alkmaarders lag geregeld veel ruimte en OSV slaagde erin daar goed gebruik van te maken.

Drie keer leidde een goede steekpass een goed in. De eerste twee werden gemaakt door Zion Hartgers, de derde door Tim Kuiper. 

Mede dankzij deze zege lijkt OSV in ieder geval rechtstreekse degradatie af te kunnen wenden: “Een mooie overwinning. We willen gewoon met een goed gevoel de nacompetitie in en dit helpt natuurlijk, ook voor de sfeer. Volgende week tegen HBOK wordt weer een lastige pot. Maar het voordeel is dat wij weinig te verliezen hebben, we gaan gewoon lekker voetballen.” 

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV