Vertrekkende AFC’er Goedkoop: “Zeker geen gesloten boek”

Danny Goedkoop is sinds 2012 actief voor diverse (jeugd)elftallen van AFC en speelde voor zowel de zondag- als zaterdagselectie. Acht jaar na zijn komst gaat de centrale verdediger een nieuwe uitdaging aan bij IVV, dat ambitieus is in zijn doelstellingen voor de komende jaren. Zijn vertrek bij AFC betekent echter niet een definitieve salut. “Ik verlaat de club met een uitstekend gevoel. Mijn vertrek is nadrukkelijk geen vaarwel, want een terugkeer is mogelijk. Ik ga zeker niet het boek sluiten.”

Keuze

Als kind van de club moest Goedkoop wel even nadenken om bij AFC te vertrekken. “Het was een onwijs lastige beslissing, omdat ik acht jaar lang met veel plezier bij AFC heb gevoetbald”, vertelt de 23-jarige Zaandammer. “Vanuit de jeugd ben ik doorgegaan naar de senioren, waar ik zowel voor de zondag- als zaterdagselectie ben uitgekomen. Ik heb in die tijd veel vrienden gemaakt, dus dat maakt de keuze om te vertrekken lastig.”

Desondanks besloot Goedkoop om volgend seizoen in Landsmeer te voetballen, omdat de voetballer simpelweg toe was aan een nieuwe stap. “Een aantal vrienden van mij gingen vanuit AFC eveneens naar IVV, wat me deed nadenken om ook te vertrekken. Vervolgens heb ik met het IVV-bestuur gezeten, dat mij vertelde dat de club de komende jaren omhoog wil. Dat deed me besluiten om voor IVV te kiezen.” Goedkoop komt na de zomer Daryl Gerritsen weer tegen, waarmee hij sinds 2017 bij AFC voetbalde. “Ik denk dat wij samen een solide verdediging kunnen neerzetten en een basis kunnen vormen voor het team.”

Focus

In totaal speelde Goedkoop twee seizoenen in de zondagselectie en drie seizoenen in de zaterdagselectie. Goedkoop vindt het echter moeilijk om zijn mooiste moment aan te wijzen. “Bij mij overheerst vooral het gevoel dat ik bij de club heb. Dan heb ik het over de warmte die ik bij de vereniging heb en de gezelligheid die daarbij komt kijken. Bovendien sporten we bij AFC op een hoog niveau, wat ik heel fijn vind. Vanuit de jeugd doen we in de hoogste divisies mee en dat geldt eveneens voor de eerste teams. Bij Zaterdag 1 heb ik altijd met mooi voetbal leuke wedstrijden gespeeld. Ik dank Tim (De Groot, red.) Benno (Nihom, red.) en Wiebe (Westerhof, red.) dan ook voor alle goede zorgen in al die jaren.”

Goedkoop vertelde vijf jaar geleden in een interview op de clubwebsite van AFC dat hij John Terry als zijn grote voorbeeld zag. Nu kijkt hij daar iets anders naar. “Vijf jaar geleden was mijn leven heel gefocust op voetbal en dat is momenteel een stuk minder. Dat is een grote verandering die in die jaren heeft plaatsgevonden. Vorig jaar heb ik een half jaar gereisd, waardoor ik het overgrote deel van de competitie niet aanwezig was. Het was echter een prachtige ervaring die ik meeneem in mijn leven.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Michel Bes

Het Amsterdamsche Voetbal introduceert seizoensgids

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)