Home / slideshow / Vertrouwen bij OSV terug: “Uitvoering was tijdlang niet goed genoeg”
Maurice Renger

Vertrouwen bij OSV terug: “Uitvoering was tijdlang niet goed genoeg”

Maurice Renger stelde zich zijn beginperiode bij OSV van tevoren hoogstwaarschijnlijk anders voor. De oefenmeester zag zijn ploeg de eerste vijf duels niet winnen, waarbij OSV opvallenderwijs geen enkel doelpunt maakte. Na de bevrijdende overwinning tegen EDO is het vertrouwen in Amsterdam echter weer terug.

Renger volgde aan het begin van het seizoen de vertrokken Ron van der Velde op. OSV stelde de oud-voetballer van FC Hilversum, JOS Watergraafsmeer en Ajax Zaterdag in het voorjaar al aan, maar door de coronacrisis had Renger geen mogelijkheid om zijn nieuwe team meermaals aan het werk te zien. “De voorbereiding begonnen we desondanks uitstekend. Evenals andere trainers bekeken we tijdens de trainingen en oefenwedstrijden wat de kwaliteiten binnen de selectie waren, wat het beste voor het team was en hoe we het in de opbouw, bij balverlies en met druk zetten wilden doen.” De technische staf besloot op een andere manier te spelen dan Van der Velde deed, maar het vergde de nodige tijd om de tactiek te implementeren. “De uitvoering was een tijdlang niet goed genoeg, waardoor we wedstrijden verloren. Het voetbal was daarentegen aardig, wat ons dan ook deed besluiten om aan de speelwijze vast te houden.”

In de bekerpoule verloor OSV wedstrijden tegen Legmeervogels (3-0) en Maarssen (0-6), terwijl de club op het eigen sportpark met 0-0 gelijkspeelde tegen Vitesse ’22. Vooral de doelpuntendroogte baarde daarin zorgen. Waar OSV voldoende kansen creëerde om een goal binnen te prikken, scoorde de ploeg van Renger maar niet. Dat zette zich door in de eerste competitiewedstrijd tegen ASV Arsenal, waarin OSV in de laatste minuten een gelijkspel weggaf (0-1). Ook tegen DVVA ging het behoorlijk mis (4-0), maar gelukkig behaalde OSV in het derde duel tegen EDO alsnog zijn eerste drie punten (2-0). Afgelopen weekend verloren de Amsterdammers dan wel van koploper Purmersteijn, maar tikte het weer een uitstekend niveau aan. “We verloren van Arsenal onverdiend, dus qua resultaat konden we drie punten meer hebben. Uiteindelijk duurt het seizoen echter nog lang. Op het moment dat wij met OSV in een flow terechtkomen, dan komt er geloof in het elftal en kunnen we naar mijn overtuiging een behoorlijk aantal punten behalen.”

Een van de grotere verbeterpunten bij OSV blijft volgens Renger het afwerken van de gecreëerde mogelijkheden. De trainer hoopt dat het toegenomen vertrouwen in het team eveneens zijn uitwerking gaat hebben op de scoringsdrift in de voorhoede. “Op trainingen doen we veel afwerkvormen, dus het moge duidelijk zijn dat we eraan werken. Maar er is ook een bepaalde doelgerichtheid voor de goal nodig dat alles moet wijken om het doelpunt te maken. Dat miste ik in de beginfase bij ons, waardoor we het onszelf onnodig moeilijk maakte. De laatste tijd gaat het gelukkig een stuk beter. We maakten de afgelopen twee weken drie goals, waarbij we een duel ook nog eens winnend afsloten. Daardoor was het vertrouwen tegen Purmersteijn direct een stuk groter. Dát vertrouwen moeten we de komende periode vasthouden.”

Tekst: Jordi Smit

Send this to a friend