Verwachtingen zijn hoog bij Kemal Gezer (Abcoude): “De ploeg op sleeptouw nemen”

Een half jaar was hij eruit, vanwege privéredenen en tegenvallende prestaties bij ZSGOWMS. Op verzoek van zijn oude ploeggenoot Tonnie Bras (inmiddels trainer) sloot Kemal Gezer zich aan bij FC Abcoude. Ondanks een tegenvallende competitiestart, met drie punten uit de eerste drie wedstrijden, heeft de 34-jarige middenvelder het naar zijn zin bij de zondag tweedeklasser.

Het belangrijkste: het plezier is weer terug. Dat was één van de redenen waarom Gezer voor FC Abcoude koos. “Het is hier top. Hele fijne mensen, leuk dorpje, goede sfeer. Al snel heb ik mijn plek kunnen vinden. We hebben een mooie mix in de spelersgroep. Nederlanders, Surinamers, Antilianen, Turken. Een jong team met vier ervaren spelers. En we hebben ambities, we willen bovenin meedraaien.”

Daarin is een belangrijke rol voor Gezer neergelegd. “Er wordt veel van mij verwacht”, is hij zichzelf bewust. “Dat ik met mijn ervaring de ploeg op sleeptouw neem, de rust op het veld bewaar. En natuurlijk mijn medespelers snel eén-op-één zetten. Dat probeer ik allemaal zo goed mogelijk uit te voeren.”

Die taken zijn hem opgedragen door trainer Tonnie Bras, met wie Gezer nog samenspeelde bij NFC onder leiding van Bras sr. De middenvelder is onder de indruk van diens trainerscapaciteiten. “Tonnie is jong, ambitieus, straight, draait er niet omheen. Van alle trainers die ik in mijn loopbaan heb gehad, schaal ik hem bij de top-3. Op basis van tactiek, trainingsvormen, omgang met mensen. Hij vertelt je eerlijk waar je op moet verbeteren om kans te maken op speelminuten. Iedereen weet waar hij aan toe is.”

Gezer beseft dat zijn ploeg na de uitschakeling in de districtsbeker en de 1-2 nederlaag tegen NVC niet de beste competitiestart beleeft. “We moeten de koppen niet laten hangen. Ik ben er nog altijd van overtuigd dat wij richting de top-5 kunnen gaan. We hebben geen tegenstanders gehad waarvan ik dacht: die zijn zoveel beter dan ons. Wanneer we eenmaal de flow te pakken hebben, gaan wij niet snel meer verliezen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)