Home / Algemeen / VIDEO: Cruciale week voor toekomst De Dijk

VIDEO: Cruciale week voor toekomst De Dijk

De ontstane situatie door het opstappen van hoofdsponsor Heino Braspenning bij tweededivisionist De Dijk zorgt voor de nodige onrust binnen de spelersgroep. Na de verloren wedstrijd tegen AFC (1-2) ging het nergens anders over dan over de toekomst van de club.

De opgestapte Braspenning en voorzitter Ton Langelaar staan lijnrecht tegenover elkaar. Veel willen beiden niet kwijt over de oorzaak van de breuk. “We hebben afgesproken daar niet over naar buiten te treden”, aldus Langelaar. Anderhalve week geleden heeft het bestuur met de selectie om de tafel gezeten en morgen (maandag) zal Braspenning met een afvaardiging van de spelersgroep en de technisch staf praten. Donderdagvond ging een bijeenkomst op het laatste moment niet door.

Trainer Jochem Twisker benadrukte vanmiddag opnieuw dat hij geen partij is in deze, maar heeft natuurlijk wel met de gevolgen te maken. “Het is moeilijk aan een wedstrijd te beginnen gezien alle onzekerheid die er heerst. We spelen hier niet voor een appel en een ei en als er dan zekerheden wegvallen, financiële zekerheden, dan valt dat bij de spelers niet goed. Onzekerheid is één ding, maar als je twee weken later nog niet duidelijk hebt hoe je verder gaat, vind ik dat een kwalijke zaak van de betrokkenen.”

Tegen AFC ontbraken de nodige spelers omdat ze geblesseerd zouden zijn volgens Twisker. Al zei hij dat voor de camera van Fox Sports met een aarzelende lach. Aanvoerder Nick Kuipers wilde zich na afloop van het duel niet echt uitlaten over de ontstane situatie. “Of er verdeeldheid is binnen de groep? Daar kan ik echt niets over zeggen. Het enige dat ik kwijt wil is dat ik hoop dat er snel duidelijkheid komt.”

Die eerste duidelijkheid voor de spelersgroep en staf moet maandagavond komen als ze om de tafel zitten met Braspenning. Dinsdagavond staat namelijk de Algemene Ledenvergadering op de rol. Voorzitter Langelaar: “Die vergadering staat al een hele tijd op de agenda. Het ook niets te maken met de ontstane situatie. De agendapunten staan allemaal vast en daar is geen punt bij met betrekking tot de onrust die er nu is. Als er vanuit de zaal vragen komen, zullen we deze keurig beantwoorden.”

Onderaan het opstellingformulier voor het treffen met AFC viel naast de aankondiging van de ledenvergadering de volgende mededeling te lezen: “Aangezien dit een zeer belangrijke avond is die bepalend kan worden voor de koers/toekomst van ONZE club, verzoek ik u met zoveel mogelijk leden aanwezig te zijn.” Dit was ondertekend door een ‘bezorgd lid’. Het bestuur was niet op de hoogte van de tekst onder het wedstrijdformulier. In de bestuurskamer lag het formulier zonder bovenstaande tekst.

Send this to a friend