VIDEO: De Dijk heeft niets in te brengen tegen FC Volendam

De Dijk heeft haar tweede oefenduel tegen FC Volendam kansloos verloren. Aan de Schellingwouderdijk won de ploeg van Misha Salden overtuigend met 0-4. De Dijk startte de wedstrijd met slechts twee aanwinsten in de basis: Abderrahim Loukili (FC Lienden) en Jack Tuyp, nota bene overgekomen van Volendam.

In de eerste 25 minuten kon De Dijk aardig meekomen met het spel van de ploeg uit de Jupiler league. Wel keek het toen al tegen een achterstand aan. Vanaf de linkerkant waagde Kevin van Kippersluis een poging tot een schot op doel. Via de rug van Frank Schilder belandde de bal over Jeroen Verhoeven heen in de bovenhoek (0-1).

Foto Rob Lezer: Nabil el Gourari in duel met Erik Schouten

De grootste nederlaag voor De Dijk was echter het uitvallen van rechtsback Tony Tol. De verdediger raakte in een sprintduel met Van Kippersluis geblesseerd aan zijn linker hamstring en lijkt twee maanden uitgeschakeld. De individuele kwaliteiten van Joey Veerman zorgden na een half uur spelen voor de 0-2 werd. De middenvelder speelde drie man uit en liet Verhoeven met de buitenkant van zijn voet vervolgens kansloos.

Foto Rob Lezer | Luis Pedro is Alje Wiltenburg te snel af

De Dijk kreeg voor rust slecht één kans. Een snelle spelhervatting van Verhoeven bracht de bal bij Nabil El Gourari kwam. In een twee-tegen-twee situatie was zijn pass op Tuyp niet nauwkeurig genoeg zodat Erik Schouten simpel kon onderscheppen. Het zou de laatste actie van El Gourari zijn want vlak voor rust ontving hij, na een overtreding met twee benen op Teije ten Den, de gele kaart van scheidsrechter Johan Jensch. Doordat de aanvaller daarna zijn mond niet kon houden verzocht Jensch de bank van De Dijk om de aanvaller direct te wisselen en zo een rode kaart te voorkomen.

De rust was amper verstreken of de derde treffer lag er al in. Een miscommunicatie tussen Robert Verschraagen en Verhoeven zorgde voor een kolderieke situatie. Verschraagen speelde de bal terug terwijl Verhoeven net de andere kant op liep. De doelman probeerde een treffer nog te voorkomen, maar gaf vervolgens zelf het laatste setje (0-3).

Foto Rob Lezer | Achmed Ahahaoui wordt dwars gezeten door Paul Kok

Waar Volendam domineerde kregen de Amsterdammers naarmate de wedstrijd vorderde nog wat kansjes. Zwarthoed (na een mooie pass van Tuyp) en Loukili (twee keer) konden doelman Jordi Stappershoef echter niet passeren. Nadat er, vooral aan Volendam kant, veelvuldig was gewisseld, bepaalde invaller Alex Plat in de zeventigste minuut de eindstand op 0-4. Die score had echte nog hoger uit kunnen vallen als Nick Doodeman drie meter voor Verhoeven gewoon zelf had geschoten in plaats van de bal breed te leggen.

Trainer Jochem Twisker vond het oefenduel eigelijk te vroeg komen in de voorbereiding, maar was toch weer heel wat wijzer geworden.

De Dijk komt aanstaande dinsdag weer in actie. Dan speelt het in Sassenheim tegen Ter Leede. Een dag later, woensdag, speelt de tweededivisionist in het kader van de Salentijn Cup tegen Spakenburg.

Foto’s Rob Lezer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)