VIDEO Het rijke voetbalverleden: DWV – AFC (2008)

Aanstaande zondag staat in de Tweede Divisie De Dijk tegenover AFC. Met uitzondering van het bekerduel tussen beide teams in augustus is het lang geleden dat clubs uit Noord (DWV) en Zuid (AFC) tegenover elkaar stonden op het hoogste niveau. De laatste keer was dat in 2009. In 2008 werkten DWV en AFC ook een memorabele derby af op Sportpark Elzenhagen

Op 18 februari 2008 troffen DWV (nu DVC Buiksloot) en AFC op Sportpark Elzenhagen elkaar in de hoofdklasse. AFC, toen ook al getraind door Ton du Chatinier, kon na de 2-1 nederlaag haar kampioensaspiraties in de ijskast zetten. Het werd een gedenkwaardige middag, want voor het eerst in de historie werd het duel tussen de twee kemphanen gestaakt.

DWV en AFC speelden 28 keer in competitieverband tegen elkaar. DWV won elf keer, AFC tien maal en zeven keer werd het gelijk. De laatste wedstrijd werd gespeeld op 1 maart 2009. DWV – AFC eindige toen in 0-2.

In de samenvatting, gemaakt door RTVNH, zien we veel bekende namen uit de Amsterdamse voetbalwereld voorbijkomen die nog actief zijn op de velden. Zo staat onder meer Jordy Heimens (nu WV-HEDW) bij DWV onder de lat en zien we Peter Post (nu Amstelveen Heemraad) scoren voor AFC. Op de foto zien we DVW-trainer Ton Pronk (nu Velsen) en Enrique Zschuschen.

Beelden NH

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!