VIDEO: Rode kaart Bussman (JOS) houdt de gemoederen bezig

De samenvatting van onze wedstrijd van de week houdt de gemoederen flink bezig op sociale media. Onze Facebookpagina werd overstelpt met reacties. Een rode kaart voor Bussman, zware overtredingen van Limon en Ben Yerrou, een dubieuze strafschop en slaande bewegingen.

Er waren nog tien minuten te spelen en het stond 1-1 toen de vlam in de pan sloeg. Twee zware overtredingen (Limon en Ben Yerrou) volgde elkaar in rap tempo op. Daarna zou Roy Bussman een slaande beweging hebben gemaakt. Scheidsrechter Juroen Koene gaf Ben Yerrou de gele kaart en Bussman kon vertrekken. Laten we eerst nog even naar de ingezoomde en vertraagde beelden bekijken.

Scheidsrechter Juroen Koene liet na het zien van de beelden het volgende weten: “De rode kaart voor Bussman was niet voor het natrappen. Wij hebben dat niet waargenomen. Na het opstootje, achter mijn rug, deelt Bussman een slaande beweging uit.” Koene heeft Bussman uiteindelijk de rode kaart op advies van zijn assistent Aboujid.

De overtreding van Limon (bewust of niet?) werd door de arbitrage niet waargenomen. In het amateurvoetbal kunnen TV beelden niet worden gebruikt door de tuchtcommissie omdat dat oneerlijk zou zijn omdat niet alle wedstrijden in een bepaalde afdeling worden vastgelegd. Limon kan op basis van de beelden dus niet worden geschorst.

Roy Busmann is voor twee wedstrijden geschorst wegens het maken van een slaande beweging. Bussman:’’Ik heb volgens de grensrechter (die op 50 meter van de situatie stond) een slaande beweging gemaakt. Dat was echter een duwtje, niets meer dan dat. Vervolgens heeft de scheidsrechter die zelf helemaal niets gezien heeft op advies van zijn grensrechter een rode kaart gegeven voor slaan. Dit heeft hij ook op het wedstrijdformulier neergezet. Wat het allemaal heel apart maakt is dat er voor een slaande beweging Vier of vijf wedstrijden schorsing staan en nu heb ik er ‘maar’ twee gekregen. Ik heb met de technische staf besloten niet in beroep te gaan, uit angst om er uiteindelijk meer te krijgen. In jullie samenvatting zie je overigens dat duwtje heel kort en snel voorbij komen. Dat op die jongen zijn been gaan staan is dus volledig gemist door de arbitrage en heeft niks met de rode kaart te maken gehad.’’

Bekijk hier de hele samenvatting van de wedstrijd tussen Legmeervogels en JOS/Watergraafsmeer.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!