Vier treffers Jose Bebeto Ngeze tegen Zeeburgia

TOB heeft de sterke start in 2023 een fraai vervolg gegeven op bezoek bij Zeeburgia. Grote man in deze inhaalwedstrijd bij de noord-Amsterdammers was Jose Bebeto Ngeze, die met vier treffers en één assist hoog persoonlijk verantwoordelijk was voor een ruime zege.

Het elftal van trainer/coach Remco van Twiller schoot uit de startblokken tegen het gehavende en met jeugdspelers aangevulde Zeeburgia. Binnen zeven minuten stonden Sergay Gemin en Danny van de Kolk oog-in-oog met Zeeburgia doelman Zaid Belmahdi maar tot de openingstreffer kwam het nog niet. Na exact tien minuten kwam TOB verdiend op voorsprong. Redouan Tahri vond Jose Bebeto Ngeze, die met de bal naar binnen trok en met een fraai diagonaal schot in de verre hoek de 0-1 aantekende. De gasten lieten het hier niet bij zitten en gingen direct opzoek naar de tweede treffer. Deze viel halverwege de eerste helft vanuit een prachtige aanval. Van de Kolk vond de opening met een uitstekende crosspass naar Moamar Heerenveen. Die snelde zijn directe tegenstander voorbij en kwam met een afgemeten voorzet op Ngeze die zich niet bedacht en bij de tweede paal met een dropkick de 0-2 binnen schoot. Ook nu bleef TOB zoeken naar meer en kreeg daar ook een aantal prima kansen voor maar onder andere Gemin en Tahri wisten het net niet te vinden. Daardoor bleef de teller steken op twee treffers en gingen de beide teams rusten met een 0-2 stand.

Direct bij aanvang van de tweede helft probeerden beide teams verandering aan te brengen in de tussenstand. Bijna vanaf de aftrap was het wederom Gemin die in scoringspositie kwam maar zijn vizier stond deze wedstrijd niet op scherp. Zeeburgia reageerde met een schot van zestien meter van Filippo Bompiedi maar zijn inzet werd door TOB doelman Giorgio Kuiper tot hoekschop verwerkt. Daarna was het weer de beurt aan de gasten. Dit keer dook Ngeze op voor Belmahdi maar zijn kopbal miste de kracht om het doel te bereiken. De volgende grote kans was voor Timothy van de Berg die alert was op een verkeerde breedte bal maar ook de wederom sterk spelende TOB middenvelder vond de Zeeburgia op zijn weg. Rondom het uur besliste TOB de wedstrijd met twee treffers.

In de 59e minuut was het wederom Ngeze, die op aangeven van Van de Berg de 0-3 binnen tikte. In minuut 61 was het voor de vierde keer deze middag Ngeze die met een frommelgoal ook nog voor 0-4 zorgde. Hiermee was het verzet van de ploeg van trainer/coach Tareq Abed el Magied gebroken. Uit een vrije trap van wie anders dan Man van de Wedstrijd Ngeze wist Van de Kolk met een een doorkopbal in de bovenhoek ook nog 0-5 te maken. Door een onoplettendheid in de TOB achterhoede kon Zeeburgia de eer redden met een doelpunt van Angadh Singh, 1-5. Door de deze treffer werd Kuiper na 419 minuten zonder tegentreffer eindelijk weer eens gepasseerd. In het laatste kwartier gebeurde niets noemenswaardigs meer waardoor de 1-5 tussenstand de eindstand werd na het eindsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter Rinus Grupstra/
Komend weekend is er geen programma in de 4e Klasse C. Het weekend daarop gaat TOB op bezoek bij Germaan/De Eland. Zeeburgia krijgt weer een lastige klus voor de kiezen met een uitwedstrijd tegen Vlug & Vaardig.