Vijfde duel op rij zonder winst voor AFC

Op bezoek bij Jong Sparta Rotterdam, dat op het complex van Excelsior Maassluis speelde, is AFC niet verder gekomen dan een 0-0.

Het duurde even voor de wedstrijd op gang kwam, in de eerste twintig minuten waren er nauwelijks hoogtepunten te noteren. Daarna was AFC na een vrije trap via Dalian Maatsen voor het eerst gevaarlijk, maar Youri Schoonderwaldt redde. Ook de volgende kans was voor AFC, maar ook een kopbal van Noa Benninga was een prooi voor de keeper. Verder deden ook Raily Ignacio en Cody Claver pogingen om de score te openen, maar ook zij slaagden er niet in. Tussendoor hadden de jonge Spartanen niet al te veel mogelijkheden gehad. De beste kans was voor Dano Lourens, die vanaf de rand van het strafschopgebied over schoot.

Na rust kreeg Lourens wederom een mogelijkheid, maar dit keer stuitte hij op Gijs van Zetten. Zo ging het spel wat over en weer, zonder dat beide teams echt dicht bij een goal waren. Een klein kwartier voor tijd had Dean Zandbergen de 1-0 kunnen maken, toen hij kon schieten uit een hoekschop van Rayvien Rosario. Maar de inzet van Zandbergen verdween bij de eerste paal net naast. Namens AFC had niet lang daarna Melvin Platje moeten scoren. De spits leek er echter van te schrikken dat hij de bal zomaar voor de voeten kreeg en schoot van dichtbij over. Ook Nigel Hasselbaink had verandering kunnen brengen in de 0 op het bord, zijn poging eindigde op de lat.

Zo wist AFC alweer voor het vijfde competitieduel op rij niet te winnen. Volgende week gaat de ploeg naar Katwijk, dat ook worstelt dit seizoen. Katwijk staat tiende, AFC twaalfde. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie

Bekijk hier alle foto’s van Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC