Vijfde gelijkspel voor Purmersteijn

Zondagmiddag haalden Velsen en Purmersteijn het eerder afgelaste onderlinge duel in. Na 90 minuten stond er echter nog dezelfde stand op het scorebord als bij de aftrap: 0-0.

Er werd in de eerste helft door beide teams hard gewerkt, maar voor de bezoekers was er weinig te beleven. Beide teams creëerden nauwelijks kansen. Bovendien moest Purmersteijn al vroeg wisselen, na iets meer dan een kwartier kwam Mircle Elstak in de ploeg voor Mak Trezner. De eerste kans was die van Frencel Lewis, hij zette met een kopbal Nick van Santen nog wel aan het werk. Via de doelman ging de bal over.

Ook Purmersteijn kreeg uiteindelijk was mogelijkheden, maar had het vizier niet op scherp. Een fout van Velsen-doelman Bas Schol werd niet afgestraft, want Abdul Rahim schoot naast. Ook Luke Abelskamp kreeg de mogelijkheid om de score te openen, maar dit keer greep Schol wel goed in. Vlak voor tijd kreeg ook Genairo Promes nog een kans om Purmersteijn de drie punten te bezorgen, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit, waardoor de kans verkeken was.

De beste kansen waren in de tweede helft echter voor Velsen geweest, dat onder andere gevaarlijk werd via invaller Marc Kloosterboer, maar ook hij wist het doel niet te vinden.

Zo bleef 0-0 de stand en speelde Purmersteijn al voor de vijfde keer in zeven duels gelijk. Volgende week treft het TOGB, dat de derde plaats bezet, maar ook slechts de helft van de duels won. Bekijk hier het programma en de stand in de Hoofdklasse Zondag A

Archieffoto: José Mol