Home / Zaterdag 4b / Vijfde zege op rij TOB zorgt voor perfecte novembermaand

Vijfde zege op rij TOB zorgt voor perfecte novembermaand

Voor de vijfde keer op rij heeft TOB drie punten aan het totaal toe kunnen voegen. Laagvlieger Racing Club Zaandam stribbelde wel tegen, maar kond de Amsterdammers uiteindelijk niet van een perfecte score afhouden in november.

Op een door regenval erbarmelijk slecht veld keerde na bijna twee maanden Esterno Vreugd terug in de basiself van Trainer/Coach Remco van Twiller. Ook Nick Koch zat weer bij de wedstrijdselectie, maar begon op de bank. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Marcel van Damme hadden de noord-Amsterdammers een overwicht, zonder direct tot kansen te komen. Aan RCZ-zijde probeerde de spelverdeler Robin Ohm regelmatig met een paar goede diepe ballen zijn spitsen aan het werk te zetten, maar de TOB-defensie gaf niets weg. Nog binnen het kwartier kwam TOB verdiend op voorsprong. José Bebeto Ngeze stuurde met een splijtende diepte pass Moamar Heerenveen weg. Op weg naar doelman Joel Willemsen werd de TOB-aanvaller onreglementair onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen. Daardoor kon tot niets anders worden besloten dan een strafschop voor de thuisploeg.

Het was de man in vorm Ngeze die achter de bal ging staan en hij maakte eenvoudig 1-0. Ook na deze treffer bleef TOB de bovenliggende partij en kreeg het goede kansen via Ngeze uit een vrije trap, Paul Bekker en Timothy van den Berg. Maar telkens lag de jonge RCZ-doelman in de weg. Het zat de formatie van trainer/coach Adnan Koc in de eerste helft overigens niet mee, want nog voor rust moest hij de geblesseerde Thomas Smit en Kai Smit naar de kant halen. Omdat TOB slordig was in de afwerking en RCZ onmachtig bleef stond het bij rust slechts 1-0.

Bij aanvang van de tweede helft was er niets veranderd. Het initiatief bleef onverminderd voor TOB. Maar ondanks een ondanks een aantal goede mogelijkheden kregen de gastheren het niet voor elkaar de stand te verdubbelen. Onder aanvoering van de man-van-de-wedstrijd Timothy van den Berg bleven de Amsterdammers aandringen en net voorbij het uur kreeg TOB loon naar werken. Na een goede aanval over veel schijven kwam de bal via Ngeze voor de voetbal van Van den Berg, die goed door kwam in het vijandelijke strafschopgebied en uiterst koel de 2-0 binnen schoot.

Het jonge en dappere RCZ weigerde zich gewonnen te geven en kreeg halverwege de tweede helft een vrije trap op 18 meter van het TOB-doel. Ohm legde aan en draaide de bal met een fraaie curve richting de verre hoek. Maar met een katachtige redding verwerkte Giorgio Kuiper de bal tot hoekschop. Op het steeds zwaarder wordende veld liep TOB in de laatste 20 minuten alsnog uit naar een ruimere uitslag. Eerst was het Sergay Gemin die op aangeven van Ngeze voor 3-0 zorgde. Vier minuten later werd Heerenveen de diepte in gestuurde, die op zijn beurt de bal aan Bekker gunde. De TOB-spits schoot met zijn achtste treffer van het seizoen de 4-0 in de boeken. In deze stand kwam geen verandering meer en zodoende won TOB voor de vijfde keer op rij.

Door deze zege en enkele gunstige uitslagen in de Zaterdag 4b is TOB de nummer 2 van de competitie SDOB tot op twee punten genaderd. Tevens is de voorsprong naar de nummer 6, Blauw Wit (W) opgelopen tot zeven punten. De wedstrijd tegen SDOB volgende week is door de coronamaatregelen uitgesteld. Zodoende is de volgende wedstrijd op het programma tegen Blauw Wit (W) van voormalig TOB-trainer Pieter van Netten. Of deze wedstrijd ook daadwerkelijk doorgaat zal later deze week duidelijk worden.

Bekijk hier de stand in Zaterdag 4b

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB