Vis: “De benaming ‘dark horse’ past ons wel”

Zaterdag stond de Almeerse derby tussen Waterwijk en FC Almere op het programma. Een wedstrijd die altijd leeft, geregeld stappen spelers over tussen de clubs en er stond zaterdag flink wat publiek langs de kant.

Maar een echte wedstrijd was het zaterdagmiddag niet: Waterwijk won de derby met maar liefst 9-0 en dat was niet eens geflatteerd. “Het was echt kat en muis eigenlijk”, aldus Waterwijk-trainer Ben Vis. Met zijn ploeg wist hij FC Almere de hele wedstrijd op te jagen en dat leidde dus tot talloze kansen en negen goals, waarvan er drie voor rust en zes na rust vielen.

Op voorhand had Vis zo’n grote uitslag niet verwacht: “We hadden geen idee hoe zij zouden gaan spelen. Ieder jaar gaan er wel wat spelers heen en weer tussen Waterwijk en FC Almere en er zijn verschillende blessures. En ik ken ook de andere kant: twee jaar geleden stond FC Almere bij rust nog met 0-4 voor en werd het uiteindelijk 4-5.”

Ook op basis van het doelsaldo van Waterwijk na de eerste vier wedstrijden was 9-0 geen voor de hand liggende uitslag. De ploeg van Vis had zelf pas drie keer gescoord. “Scoren ging tot nu toe niet vanzelf. Nu vielen veel kansen er wel in en dat is ook goed voor het zelfvertrouwen van de jongens.” De enige ploeg die tot nu toe tégen Waterwijk wist te scoren, is het HBOK van Kai Meeuwsse. Die ploeg won met 0-1, Meeuwsse noemde Waterwijk na afloop een dark horse in de strijd om de bovenste plekken. “Die benaming past ons wel”, aldus Vis. “We speelden voorheen in de competitie met ploegen uit de regio Amersfoort. Nu kennen we onze tegenstanders nog niet zo goed, maar zij ons ook niet. Het is wennen, maar tot nu toe gaat het hartstikke goed.”

Na afloop was het groot feest in de kantine van Waterwijk, die voor het eerst sinds de verbouwing weer open was.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)