Vis op zijn plek bij IVV: “Blij dat ze aan me dachten”

Nadat IVV afscheid nam van Ton Pronk stapte Ben Vis in als interim-trainer. De Landsmeerders begonnen onder zijn leiding in het Paasweekend met een 4-2 nederlaag tegen Velsen, maar pakten zaterdag tegen SCPB ’22 drie belangrijke punten, dankzij een 1-2 overwinning.

Vis beleefde met zijn ploeg een bijzondere wedstrijd: “Met twee afgekeurde goals en met een veldspeler op goal. Onze doelman Mitchel Dijkstra is net vader geworden. We hielden hier rekening mee, dus Jerry Buddingh had in de training ook al een paar keer op goal gestaan. En hij heeft het goed gedaan.”

De trainer is op zijn plek bij de club uit Landsmeer en heeft een duidelijke missie: “Met de clubs waar je zelf hebt gevoetbald, heb je toch een speciale band. Zo is IVV ook bij mij terecht gekomen. En ik had toevallig ook geen club dit seizoen. Ik ben blij dat ze aan me dachten. Nu is het zaak om IVV in de eerste klasse te houden.”

Met het oog op die doelstelling was de zege op SCPB ’22 erg belangrijk: “Vorige week was het goed en was het conditioneel minder. Nu was het voetballend niet goed, maar de ploeg heeft enorm hard geknokt. Deze punten zijn heel welkom en voor de spirit is dit ook goed natuurlijk.” Er volgt de komende weken een zwaar programma voor IVV, met duels tegen Kolping Boys, AGB en Vitesse ’22.

Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV