Vizier nog niet op scherp bij AGB, bekeravontuur voorbij

Voor AGB begon het seizoen een stuk vroeger dan gebruikelijk. Waar normaal rond deze tijd van het jaar net begonnen wordt met trainen, moest de ploeg nu opeens al ‘voor het echie’ aan de bak. AGB ontving zaterdagavond d’Olde Veste ’54 uit Steenwijk, in de eerste kwalificatieronde voor de KNVB Beker. Omdat Eemdijk promoveerde naar de Derde Divisie en de districtsbeker won, kwam er een plaats vrij in het kwalificatietoernooi en die mocht AGB opvullen.


De Amsterdammers creëerden in de eerste helft tal van kansen, maar de bal wilde er maar niet in. 

Zo was er een klein half uur een grote kans voor nieuweling Ilias Ahamout. Hij kon vrij uithalen, maar zag zijn inzet op de paal eindigen. Even later begin d’Olde Veste ‘54 een megafout achterin. Het leverde een grote kans op voor Necati Delibasi, ook een van de nieuwkomers. Maar een op een met doelman Tom Holleboom schoot hij naast. Ook Edip Biberoglu kreeg een kans oog in oog met de doelman, maar Holleboom kwam goed uit zijn doel. Een minuut later werd het tegen de verhoudingen in 0-1, via Juules Kwant. Een behoorlijke opsteker voor de bezoekers uit Steenwijk, die daardoor met een voorsprong gingen rusten. 

Een opsteker na rust voor AGB was de rentree van Marouane Bensabouh. Na ongeveer een jaar blessureleed maakte hij zijn rentree. Met ruim een uur op de klok was het dan eindelijk raak voor de thuisploeg. Revelinio Vermeer maakte de 1-1. 

Zoveel grote kansen als in de eerste helft kregen de Amsterdammers echter niet meer. Dreigend was het wel, maar echt grote kansen waren er niet meer. Een kwartier voor tijd viel wederom de goal aan de andere kant. Harmen Nijboer zette de Steenwijkers op voorsprong op aangeven van Aschwin Tanamal. 

Een domper voor AGB, dat even later met het uitvallen van goalie Selahattin Dagasan nog een domper te verwerken kreeg. Eric Antwi verving hem. In de slotfase probeerde AGB nog de gelijkmaker te forceren, maar het lukte niet meer.

Zo is het bekersprookje al snel over voor AGB. De ploeg komt over drie weken weer in actie, dan in de districtsbeker tegen FC Aalsmeer.  

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB