René de Jong - Foto: Jos Spitteler

Vlak voor tijd laat SCPB ’22 zege uit handen glippen bij IVV

Het duel tussen IVV en SCPB ’22 in de eerste klasse is zondagmiddag geëindigd in 1-1. SCPB ’22 was dicht bij zijn eerste zege, maar zag IVV in de slotminuut alsnog langszij komen.

Door de vele regenval van de afgelopen tijd was het twijfelachtig over er gespeeld kon worden op het grasveld in Landsmeer, maar het veld werd als voldoende beoordeeld. Een strakke grasmat was het uiteraard niet en dus werd het een wedstrijd met vechtvoetbal. Daarin wisten beide teams voor rust niet te scoren.

In de tweede helft kreeg SCPB ’22 de uitgelezen mogelijkheid om de leiding te nemen. Doelman Mitchel Dijkstra vloerde Dave Hertog net buiten de zestien. Dat resulteerde in rood voor de goalie en een vrije trap voor SCPB ’22. Die werd door Bilal El Hajoui El Jaafari feilloos binnen geschoten: 0-1.

“Maar tegen 10 man bleek het voor ons moeilijker voetballen dan tegen 11 man”, zo blikte SCPB ’22-trainer Patrick van Leeuwen na afloop terug. “Zij deden er een schepje bovenop en wij houden ze te lang in leven.” En dat zorgde er uiteindelijk voor dat IVV nog de 1-1 mocht maken. René de Jong stompte de bal voor de voeten van Mitchel Baars, die het cadeautje dankbaar uitpakte.

Zo wacht SCPB ’22 dus nog steeds op de eerste zege, ondanks dat het al een paar keer dichtbij was. “We hebben wat dat betreft ook gewoon een beetje geluk nodig. Aan de instelling van de groep ligt het niet.” Volgende week zijn de Badhoevedorpers vrij: “En dat is ook goed, we moeten echt even op de resetknop drukken. Daarna komen er ook weer wat spelers terug van blessures. Iedereen is zich ervan bewust dat wij niet zo laag hoeven te staan als we nu staan. We snakken naar een overwinning.”

Die moet over twee weken gehaald worden, als SCPB ’22 tegen hekkensluiter ZOB speelt. IVV komt volgende week alweer in actie en gaat dan op bezoek bij Kolping Boys. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Eerste klasse A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)