Home / Algemeen / Vlak voor tijd trekt Monnickendam derby met ZOB naar zich toe

Vlak voor tijd trekt Monnickendam derby met ZOB naar zich toe

Na de fraaie overwinning vorige week tegen koploper WV-HEDW, heeft ZOB in de strijd om de onderste plaatsen in de derby tegen Monnickendam averij opgelopen met een 0-1 nederlaag. In een voor een derby voor het publiek vrij saaie wedstrijd, vergoedde de spanning veel omdat het lang 0-0 bleef. ZOB kreeg wel de meeste kansen, maar was niet scherp in de afwerking. Net toen iedereen dacht aan een 0-0 eindstand, sloeg Monnickendam in de slotfase toe.

Trainer Mohad Zaoudi kon nog niet beschikken over de geschorste spits Kid Ronday. Yassin El Yaakoubi en Jerrold van den Eeckhout waren door een blessure nog afwezig. Verder had de trainer doelman Bjorn Huisman er bij gehaald, omdat keeper Tim van Duuren vakantie vierde en Danny Been nog met een blessure aan de kant zat. De belangen van de wedstrijd waren vooraf duidelijk, bij winst ging ZOB over Monnickendam heen, en bij verlies liep Monnickendam uit naar een voorsprong van vier punten. 

De eerste kans in de wedstrijd was voor Monnickendam, vanaf de linkerkant werd de bal voor gegeven, maar in kansrijke positie werd de bal hoog over het doel geschoten. In de beginfase speelden beide ploegen voorzichtig, en was het vooral aftasten naar de mogelijkheden. De harde wind zorgde er ook nog voor dat veel lange ballen zo maar uit waaiden en het voetballen erg lastig maakte voor beide ploegen. In de 20e minuut stuurt Stefan van Wonderen Jasper van de Kroon de diepte in, maar zijn inzet werd gestopt door de Monnickendam doelman. Dezelfde Van Wonderen ging niet veel later goed door over de rechterkant, maar zijn inzet ging over het doel. In de 30e minuut zorgde een vrije trap van Dennis Jansen voor veel gevaar in de Monnickendam defensie. De bal kon door een verdediger maar net naast het doel gewerkt worden. Vlak voor de rust kwam ZOB nog twee keer gevaarlijk door, eerst passeerde de jonge Van de Kroon zijn tegenstander, maar zijn schot kwam in het zijnet. Niet veel later zorgde een corner van Dennis Jansen voor veel paniek in de Monnickendam achterhoede, de bal kon maar net tot corner verwerkt worden.

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van Monnickendam. De scheidsrechter beoordeelde een duel waarin de bal in een duel teruggespeeld werd op doelman Bjorn Huisman als een bewuste terugspeelbal en een vrije trap op de penaltystip voor Monnickendam. De vrije trap kon in een scrimmage voor het doel weggewerkt worden door de ZOB-verdediging. Rond de 60e minuut kreeg ZOB enkele mogelijkheden om de score te openen, maar de afwerking liet te wensen over. In de 78e minuut kwam Monnickendam gevaarlijk door over de linkerkant, de voorzet komt bij de spits die laag en hard inschiet, keeper Bjorn Huisman weet met de voet redding te brengen. Net toen het publiek dacht aan een 0-0 eindstand sloeg Monnickendam toe in de slotfase. Een corner werd niet goed verwerkt door de ZOB verdediging, de ingevallen Sam Oudhuis frommelde de bal in het doel. In de laatste minuten krijgt ZOB nog enkele mogelijkheden om langszij te komen. Eerst werd een corner van Colin Coenderman door Marko Pals ingekopt maar met de voet gered door de Monnickendam doelman, en niet veel later gaat Colin Coenderman de diepte in, maar ook deze keer weet de doelman redding te brengen.

De wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar, maar werd wel gewonnen door de meest gelukkige ploeg. Door het resultaat blijft ZOB bij de onderste plaatsen staan, en loopt Monnickendam wat weg bij de onderste regionen. De ploeg van trainer Mohad Zaoudi zal de teleurstelling snel moeten verwerken, want zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen het op de 3e plaats staande Voorschoten 97. Met nog 7 wedstrijden te gaan heeft ZOB het nog in eigen hand om bij de onderste plaatsen weg te komen.

Tekst: Jan van der Molen

Bekijk alle foto’s van José Mol 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
ZOB