Louk Dekkers

Voetbaldier Dekkers: “Bij Swift plezier weer terugvinden”

Louk Dekkers komt komend seizoen Swift versterken. De 22-jarige Hilversummer komt over van Koninklijke HFC, waar hij vanaf de zomer van 2018 onder contract stond.

Jeugdopleiding FC Utrecht

De talentvolle middenvelder speelde in zijn jeugdjaren voor HC & FC Victoria Hilversum. In 2009 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van FC Utrecht, die hij in 2018 verliet. “Ik had een lastig jaar bij Jong FC Utrecht in de Jupiler League. Bij de club maakte ik weinig minuten, eigenlijk uitsluitend invalbeurten. Dan verlies je simpelweg het plezier in het voetbal. Je werkt de hele week namelijk naar het moment toe om in het weekend een lekkere wedstrijd te spelen, en dan mag je niet meedoen.”

Koninklijke HFC

Het leek hem dan ook het beste om zijn heil ergens anders te zoeken. Dekkers besloot naar Haarlem te gaan en het bij Koninklijke HFC te proberen. Hij ging daar niet alleen voetballen, maar koos eveneens voor een maatschappelijke carrière door Creative Business te gaan studeren. De transfer werd echter niet wat hij er vooraf van verwachtte. “Ik had bij mijn nieuwe club een lastig eerste seizoen, maar uiteindelijk speelde ik redelijk veel. Vervolgens heb ik de keuze gemaakt om nog een seizoen te blijven, mede omdat het een leuke groep is. Dit jaar ben ik er wederom met goede moed ingestapt, maar wederom op de bank beland.”

“Op een gegeven moment zit je na te denken en vraag je jezelf af: waar doe ik het allemaal voor? Je gaat drie keer per week naar de club en staat in de regen op het voetbalveld, maar zaterdag zit je weer een hele wedstrijd op de bank. Is dit nou waarvoor ik voetbal? Vervolgens ben ik andere oplossingen gaan zoeken.”

Plezier bij Swift

Deze zomer kreeg Dekkers plotseling de aanbieding om in Amsterdam te gaan voetballen. “Swift is een kwartier voor mij op de fiets, want ik woon zelf ook in Amsterdam. Dus dat leek me perfect. Ik heb nog even contact gezocht met Noa Benninga (speler eerste elftal, red.) die ik al kende van mijn tijd in het profvoetbal. Daarmee heb ik nog wat informatie uitgewisseld. Hij zei dat Swift een leuke club is om te voetballen en weer het plezier terug te vinden. Toen ben ik met mijn familie en vrienden gaan praten en heb ik snel de keuze gemaakt om de overstap naar Swift te maken.”

De clubwissel betekent wél dat Dekkers in een paar jaar tijd van de Jupiler League naar de Hoofdklasse is gegaan. “Natuurlijk is de intentie er wel om later hoger te voetballen, maar mij gaat het nu even niet erom hoe hoog ik voetbal, maar ik wil gewoon weer spelen en plezier hebben. Van daaruit kan ik altijd nog eens de keuze maken om hoger te gaan spelen. Mijn doel is elke weekend weer op het voetbalveld te staan en met plezier een wedstrijd of training in te gaan. Wat voor niveau ik dan voetbal, maakt mij niet uit.”

Doelstellingen

Dekkers hoopt bij Swift ook weer als leider te kunnen groeien. “Ik had vroeger bij FC Utrecht een vrij prominente rol in het veld en dat is nu redelijk verwaterd, omdat ik niet meespeelde. Het is niet dat ik de tweede divisie niet aankan, want ik heb genoeg goede wedstrijden gespeeld. Alleen wil ik het stukje plezier weer terugvinden. Ik ben net 22 jaar geworden, dus nog vrij jong. Natuurlijk heb ik nagedacht over mijn toekomst.  Noa zei tegen me: volgend jaar worden we gewoon kampioen en spelen we zélf in de derde divisie. We hebben een goede selectie dus dat zou zeker niet misstaan.”

Wat verwacht het bestuur van Swift eigenlijk van de inbreng van Dekkers? “Ik heb met het bestuur gepraat, maar toen was ik zelf nog niet helemaal uit mijn keuze wat ik volgend seizoen wilde. Zelfs heb ik erover nagedacht om te stoppen, zo diep zat ik er al in. Vervolgens heb ik de keuze gemaakt om naar Swift te gaan en zeiden ze tegen mij: we zien in jou met je voetbalverleden een échte versterking. Natuurlijk heeft Swift hartstikke goede spelers en is het niet zomaar even mogelijk om te spelen, maar ik ben ervan overtuigd dat als ik mijn ding doe en plezier heb, ik vanzelf belangrijk ben voor het team”, aldus Dekkers.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Koninklijke HFC

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)