Voetbalfeestje in Zunderdorp, HBOK sterkste in ‘bonje met de buren’

Waar twee clubs vochten om één been, daar ging HBOK er zaterdagmiddag mee heen. Monnickendam, underdog in dit duel door de vijf gespeeld – nul punten ranking in de Zaterdag 1a deed niet onder voor de buren. Maar moest uiteindelijk de eerste vette kluif van het seizoen alsnog achterlaten: 3-2.

Monnickendam begon furieus aan de eerste helft en kon dat goed volhouden. De ploeg van coach Adri Looijen toonde meer wilskracht, de absolute wil om te winnen, had continu drang en druk naar voren. HBOK speelde een zeer matige eerste helft. De buren kwamen brutaal op 0-1 en zelfs 0-2. Voor rust maakte Davey Claus de aansluitende 1-2, Claus werd vervolgens gelijk gewisseld met een vervelende blessure (vinger uit de kom, red.)

In de tweede helft was Monnickendam niet meer zichzelf, althans HBOK tapte uit een ander vaatje en Monnickendam kon het spel van de eerste helft niet volhouden. Desondanks leek HBOK en Monnickendam af te stevenen op een gelijkspel, nadat Dennis Kaars en Angelo Groen hun kansen misten. Romello Austin zorgde wel voor de 2-2 met een mooie stiftbal. Tom de Lange wist de wedstrijd alsnog te beslissen met het winnende doelpunt uit een scrimmage voor HBOK: 3-2.

“Ik ben zo trots op de ploeg, want het was zwaar”, reageerde trainer/coach Coto van HBOK. “Monnickendam speelde goed, vooral voor de rust. Ze stonden terecht voor en hadden nog meer kunnen scoren, als ze de 1-3 hadden gemaakt was het echt heel moeilijk geworden. Maar, Joey Potveer redde ons en we gingen door en daar gaat het om, doorgaan tot ’t fluitje.”

Echt verrast werd Coto niet door de wilskracht van zijn medespelers. “Zo spelen we al een tijdje, we kunnen een wedstrijd kantelen. Vandaag kunnen we verliezen, we werden afgetroefd in duelkracht en het winnen van duels. We willen de tweede helft echt winnen, het is mooi om dat terug te zien op het veld. Dat verdient wel de complimenten.”

Bekijk hier de uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A