Home / slideshow / Volewijckers moet titel definitief vergeten na verlies tegen Zuidoost United
De Volewijckers

Volewijckers moet titel definitief vergeten na verlies tegen Zuidoost United

De Volewijckers kan de titel definitief uit het hoofd zetten. Zaterdagmiddag kwam koploper Zuidoost United op bezoek. Het gat was al opgelopen tot 8 punten en dit duel kon dus weleens bepalend zijn. Zuidoost United won uiteindelijk met 1-4, waardoor het verschil nu 11 punten is.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 4d

Al snel kreeg Zuidoost United de eerste kans toen Angelo Lioe-A-Tjam werd weggestuurd, maar Silver Booij kwam goed uit zijn doel. Het was voor De Volewijckers de eerste waarschuwing dat Lioe-A-Tjam een speler was om in de gaten te houden. Want nadat een soortgelijke situatie zich nog een keer had voor gedaan, was het na een kwartier spelen raak. Lioe-A-Tjam lobte de bal richting het doel. Booij kwam er met de hand nog aan, maar wist niet te voorkomen dat de bal in het doel eindigde. Verder ging de eerste helft eigenlijk gelijk op en kreeg ook De Volewijckers een aantal mogelijkheden. Zo gaf Geronimo Comvalius een strakke voorzet vanaf links, maar kwamen de aanvallers net te kort om de bal het doel in te koppen. Ook via Abdelhak Challoui werd De Volewijckers gevaarlijk. Zijn voorzet ging bijna in één keer het doel in, maar doelman Haggerty tikte de bal met moeite over. De daaropvolgende corner leverde niets op. Na een paar kansen viel dan toch de verdiende 1-1, Luke Ekker kopte uit een corner raak. Vlak voor rust kregen de bezoekers een grote kans op op 1-2 te komen, opnieuw via Lioe-A-Tjam. Booij wist met een fraaie reflex het schot van dichtbij uit zijn doel te houden.

Maar meteen na rust was daar wel opnieuw de voorsprong voor Zuidoost United. Wie anders dan Lioe-A-Tjam was de maker van de goal. Meteen daarna kreeg De Volewijckers de kans om de 2-2 te maken. Een vrije trap van Issam El Bakkali werd weg gebokst door de doelman. De rebound van Stezo Knott eindigde maar net naast het doel. Met een uur op de klok leek de wedstrijd gespeeld, toen Achraf Douiri de bal de kruising in krulde. De Volewijckers gaf zich echter niet gewonnen en deed er alles aan om de aansluitingstreffer te maken. Dat lukte bijna toen Haggerty bij een corner mis tastte, maar de thuisploeg kreeg de bal niet in het doel. De ruimtes werden groter en toen De Volewijckers aan de noodrem moest trekken, kreeg Zuidoost United ook nog een penalty. Booij redde echter op de inzet van Janyro Purperhart. Vlak voor het laatste fluitsignaal viel alsnog de 1-4, Cherisio Goudland was de maker.

Gwendell van Riemsdijk van Zuidoost United was na afloop uiteraard tevreden: “Dit is natuurlijk een hartstikke mooi resultaat en zeker op basis van de tweede helft volgens mij ook verdiend.” Bang dat de motivatie bij zijn ploeg zal verdwijnen met zo’n grote voorsprong is hij niet: “Iedere week gaan er weer spelers van ons op stage bij BVO’s, volgende week ook weer. Daar blijven die jongens het voor doen en kan niets tegenop.”

Mitchell Haijen van De Volewijckers besefte dat de titelstrijd erop zit: “Over de titel mogen we nu niet meer praten, nee. Zuidoost United is op dit moment gewoon de verdiende nummer 1 en wij moeten zorgen dat we op die tweede plek eindigen, zodat we nacompetitie gaan spelen. Op basis van het spel dat we vandaag hebben laten zien, heb ik daar nog steeds alle vertrouwen in.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!