Jamil Held

Volgend seizoen speelt Jamil Held (Zeeburgia) voor Legmeervogels

Het afgelopen seizoen speelde Jamil Held met Zeeburgia in de zondag tweede klasse. De ploeg van trainer Menno Willems beleefde geen fraai seizoen, er moesten veel spelers worden gebruikt en de club stond op een dertiende plaats in de competitie. Vervolgens besloot de club om te stoppen met het voetbal op zondag. Hierom heeft heeft Held besloten om op zoek te gaan naar een andere club. In het seizoen 2020/2021 speelt hij in Uithoorn voor Legmeervogels.

“Ik wilde eigenlijk wel een stap hogerop maken en toen de club besloot om op zaterdag te voetballen, was het voor mij geen lastige keuze”, licht Held toe. Hij vindt Zeeburgia een erg leuke club om voor te spelen, maar zag het zelf niet zitten om in de zaterdag vierde klasse te gaan spelen. Vandaar dat hij om zich heen ging kijken voor een club op een hoger niveau.

“Twee seizoenen geleden had ik al contact gehad met Ton Pronk en zijn assistent Iwan Kolf, de nieuwe trainers van Legmeervogels. Ze wilden mij bij FC Uitgeest erbij hebben. Toch besloot ik om met Zeeburgia in de tweede klasse te gaan spelen. Want ook al waren we gedegradeerd, ik wilde bij de club blijven en proberen om misschien weer terug naar de eerste klasse te gaan.” Held geeft aan dat het afgelopen seizoen anders is verlopen. “Aan het eind van dit seizoen namen ze weer contact met me op. Hebben we een gesprek gehad op de club en ook met de technische commissie van Legmeervogels.  De gesprekken verliepen goed. Dus ik koos voor Legmeervogels, ondanks dat het wat verder van mijn huis is.”

Daarnaast gaat Held weer op zijn vertrouwde positie spelen. Trainer Willems koos ervoor om hem dit seizoen als rechtsback in te zetten. “Als back deed ik het ook best wel goed, maar ik wil toch weer als aanvaller aan de slag. In de jeugd van Zeeburgia en de seizoenen hiervoor heb ik als buitenspeler gespeeld.” Als toenmalig A-junior stroomde Held de jeugdopleiding van Zeeburgia in. “De club blijft daarom erg speciaal. Ik heb er ook mijn debuut in het seniorenvoetbal mogen maken, ik heb het altijd naar mijn zin gehad.”

Met Legmeervogels wil hij komend seizoen mee doen in het linkerrijtje en zelf ook belangrijk zijn als buitenspeler. Daarnaast kijkt hij er naar uit om tegen oud-teamgenoten van Zeeburgia tegen te komen, zoals in de wedstrijd tegen AGB.

Foto: Jos Spitteler

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!