Volle buit Arsenal tegen DWS (4-0)

De eerste klap is een daalder waard, zo ook in het duel tussen ASV Arsenal en DWS. Het Amsterdamse onderonsje werd gewonnen door de thuisploeg. Dat snel in de eerste én tweede helft toesloeg. Door de volle buit komt Arsenal op een puntentotaal van 27, terwijl DWS er elf minder heeft.
In de beginfase deelde beide ploegen enkele speldenprikjes uit, maar dreigend werd zowel Arsenal als DWS niet. Wel werd Kiet Versluys in minuut 6 duel gestuurd. De Arsenal-aanvaller duelleerde met Madjerno Baal. Met een goede lichaamsbeweging ontdeed Versluys zich van de mandekker en werkte binnen: 1-0. De eerste klap werd daadwerkelijk in een daalder omgezet.

De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en kwam enkele malen gevaarlijk bij het doelgebied van DWS. Echter werden er niet de juiste keuzes gemaakt of duurde het te lang. Versluys had zijn tweede kunnen maken, maar hij had het vizier niet op scherp gezet. Aan het eind van de eerste helft werd een vrije trap van DWS naar de tweede paal geslingerd. Aanvoerder Touvarno Pinas nam de bal op zijn pantoffel, maar de volley ging recht in de handen van Arsenal-goalie Maringho Kortlevers. De eerste helft werd getypeerd door de duels op het middenveld en het hanteren van de lange bal, tot grote kansen kwam het echter amper.
DWS kan de punten goed gebruiken en leek met een wissel goed uit de kleedkamer te zijn gekomen. Er werd meer gevoetbald en leek beter in het spel te komen. Arsenal gooide roet in het eten, want Versluys profiteerde van een verkeerde pass na een scheidsrechtersbal. De doelpuntenmaker legde af op Souhail Aanzi, die feilloos DWS-keeper Djeriano Sint verschalkte. Zeer rap daarna ook de 3-0, nu was het Kobe Wielkens die scoorde. In de slotfase nog een kans voor Capleton Muinguillo, maar zijn schot werd gekeerd door de voet van Sint. In de blessuretijd werd het uiteindelijk nog 4-0 dankzij een penalty van Justin Sporkslede.

Volgende week gaat Arsenal op bezoek OSV, dat dit weekend met 3-0 verloor van DVVA. DWS wacht ook een zware kluif. De ploeg in het blauwzwart gaat op naar Sportpark Goed Genoeg, daar wacht koploper AFC.